maandag 30 april 2012

Katoenen zomershawls; gebreidesjaals is bezig met glanskatoenen bruine shawl. Een katoenen sjaal voor mensen die allergisch zijn voor wol.


Gebreidesjaals is bezig met 2 breiwerken. 1 Feestsjaal opdracht en ondertussen ook verder gaand met een katoenen zomersjaal. Een goudbruine glanskatoenen draad, heerlijk koel en geschikt voor mensen die allergisch zijn voor wol. In katoen en glanskatoen zijn  vele kleuren te koop. Het breit wel even anders, en het breiwerk gebreid met katoen is wat zwaarder. Gebreidesjaals breit het liefst dan met glanskatoen, niet met gewoon katoen. De uitstraling blijft dan wat luxer.
De bruine katoenen sjaal is nog niet klaar, maar het onderste stuk heeft gebreidesjaals al  geblockt en daarom zie je de blaadjespatroon wat beter.
                                                        Het eerste proefstukje.En terwijl gebreidesjaals gisteren even ertussen uit ging, en bovenstaand katoenen breiwerk even liet rusten,

en plaatjes schoot, die herinneringen opriepen......

Het wasrek voor de kachel met gebreide borstrokken te drogen vastleggend....

Zij ging nl. naar het St. Elisabeths weeshuis in Culemborg. Daarom verrast gebreidesjaals de liefhebbers van nostalgie nu met wat plaatjes uit de jaren 40- 50-60  en let vooral op de gebreide hemdjes.            En wie van onze 60er jaren generatie  kent niet de boeken van Okkie dokie?
1 opmerking:

Elna zei

Lovely colors and so nice you have decorated. Have a good start of May.

Hugs
Elna