woensdag 25 april 2012

Gebreidesjaals vond Regenboogrozen, rainbowroses. Ze heeft nog een Regenboog shawl, en de regenboogroos is te zien, nu op de Floriade


Gebreidesjaals gaat nu met kloppend hart achter de computer zitten na enkele voor gebreidesjaals vervelende maar ook met mooie hulpvaardige ervaringen hebbende gekregen  gebeurtenissen omtrent de nieuwe interface van blogspot.com.
Dankzij de Mariette is het nog goed gekomen. Wat zo erg was: gebreidesjaals heeft domme dingen gedaan met het blog. Het blog ging met gebreidesjaals aan de haal.  Wat een stress gaf dit ! vooral omdat anderen er ook last van hadden. Gebreidesjaals schaamt zich nog steeds !

Dus het moge duidelijk zijn : gebreidesjaals heeft ontzettend moeite met de nieuwe interface van blogspot.com. Zijn er meer mensen ?? email mij aub. Dan kunnen we elkaar helpen.
Dit even terzijde.                                            Regenboogrozen echte rozen, zo gekweekt.

Sla je 's morgens de krant open, wordt je meestal ook niet veel blijer. ( bron Brabants dagblad)
foto's bron: google.

Regenboogrozen: ja!  gebreidesjaals las over de regenboogrozen. Regenboogrozen zijn speciaal gekweekt door Peter van Werken. Zijn jarenlange speurtocht door een biologisch proces, wat begon met een vraag van een klant naar die ( lelijke) gekleurde geverfde crysanten , is hij dit met behulp van M en M kleurstof
( die uit India komt) deze rozen gaan kweken. Dus wel met een verfstof die ook op etenswaren wordt gebruikt. Hoewel sommige daar hyperactief van worden !!  In de regenboogrozen kan het minder kwaad natuurlijk. Na een proces van 2 jaar regenboogrozen kweken en natuurlijk ook met mislukkingen is hij nu volop succesvol in de wereld. Hoven en Mooy  regelt de handel  ervan. Deze regenboogrozen worden inmiddels al Rainbowroses  genoemd en over de hele wereld kennen vele mensen dit al. En grote afnemer van de regenboog roos of rainbowroses is Japan. In Japan gebruikt men de regenboogrozen als lokkertje om de  sjieke mode winkels in te gaan. Ook Rusland is een grote afnemer van de regenboogroos.
En  wat zo leuk is : deze regenboogrozen kunt u bewonderen op de Floriade in Venlo.

Dus wilt u hem zien ga naar de Floriade, in Venlo.
Gebreidesjaals gaat er zeker heen om deze regenboogrozen life te kunnen fotograveren.

En vanmorgen vroeg , doorbladerend achter de krant  , met de regenboogrozen nog op mijn netvlies, dacht ik meteen, aan deze shawl. Hij is nog te koop. Gebreidesjaals heeft hem eind 2011 gemaakt met Kauni garen. Dit garen heeft een mooie overloop van kleuren. 100% wol en de maten ziet u op de te koop pagina op dit blog.


                                         Deze regenboog kleuren zullen veel warmte geven :100% wol.Regenboog rozen, natuurlijk ieder zijn smaak. Niet iedereen zal het mooi vinden. Maar  uit fotografisch oogpunt wel.

4 opmerkingen:

Elna zei

What a pretty shawl, it certainly looks like a rainbow * smile *. Have a nice day.

Hugs
Elna

Mariette VandenMunckhof-Vedder zei

Beste Mieke,

Ben heel blij dat je weer een normale en móóie post hebt vandaag! Hopelijk gaat het nu de goeie kant op met alles. Deze regenboogrozen èn sjaal is heel bijzonder.
Ja, jij kunt naar Venlo naar de Floriade... zou er ook wel heen willen maar ja, de afstand en het prijskaartje. Geniet ook namens mij als je gaat. Horst is maar 12 km van de Floriade vandaan, mogelijk zelfs minder omdat het ten zuiden van Venlo is.
Lieve groetjes,

Mariette

Celeste zei

Salut Mieke,
difficile à croire que ce sont de vraies roses, mais poue être sincère je préfère le dégradé de votre merveilleux châle, vos photos sont toujours aussi harmonieuses et belles.
Amicalement.Celeste

Ps.le mot "ouvrage" est un mot pour désigner le travail produit par un ouvrier, par un artisan, par un artiste.
Je suis ravie que vous m'ayez posé la question.Merci

Dorfgeheimnisse zei

Hallo,
ich bin Ute aus Deutschland.
Einen tollen Blog hast Du da!
Wunderschöne Sachen sind hier zu finden. Gern werde ich öfter hier vorbei schauen.
Liebe Grüße
Ute