vrijdag 23 maart 2012

Rode shawl, Rowan yarns , kidsilk haze liqueur.Red shawl, lenteshawls, gebreidesjaals maakte een Zetor, extra groot. Wol en zijde in een prachtige liqueur kleur.

Rode shawl
 Rowan kidsilk haze kleur liqueur, nr 595 in de lente vastgelegd.

Eindelijk de opdracht klaar vorige week en gisterenavond al  schreef de nieuwe eigenaresse: ""hij is prachtig, zelfs nu al bij avondlicht !." E.D.

Gebreidesjaals breide lange uren bij dag en avondlicht aan deze sjaal. 5 Bolletjes Rowan kidsilk haze, kleur liqueur, en natuurlijk vanaf het begin al een weelderige luxe om mee te breien. Rode kidsilk haze  van Rowan yarns ,van wol en zijde en ook nog een prachtige warme rode kleur. Stola, omslagdoek of rode lenteshawl, je kan het alles noemen. Maar de shawl is erg groot. Hij meet 218 breed  x 115cm lang.  Gebreidesjaals heeft dus lang doorgebreid. Zetor heet deze sjaal en op het eind stonden er meer dan 422 steken op. Gebreidesjaals vind hem zelf ook erg mooi geworden. Rowan yarns heeft tientallen andere kleuren, je kunt er niet genoeg van krijgen. Wil je geen rode shawl, dan kun je je verbazen over de vele andere mooie kleurkeuze die er is  met Rowan kidsilk haze 
garens. Bij gebreidesjaals kun je een sjaal  laten breien.  Met dit voor u exclusief gebreide kantwerk kunt u dan daarna alle kanten op.

Je hoeft  soms niet ver te gaan, voor een fotoshoot, als je achter je huis dit landschap hebt en een knappe schoondochter doet de rest. De rode shawl van wol en zijde past mooi bij  de kleuren van de lente en het water.Hoe lang en hoe groot de Rowan kidsilk haze shawl is , kun je hier goed zien.
218 x115 ongeveer.Wol en zijde liqueur kleur van Rowan kidsilk haze en 5 bolletjes.. breien maar!  en je hebt dan ook wat.
Een rode  stola of omslagdoek en wil je hem wat kleiner, rol je hem gewoon  bovenaan wat op.
Gebreidesjaals had 14 gram Rowan kidsilk haze, liqueur over en omdat het zonde is daar niets mee te doen, met het restant van wol en zijde deze polswarmers gebreid, eigen ontwerp. Ik hoop dat de eigenaresse er blij mee is.

Gebreidesjaals is trots op dit eigen ontwerp van polswarmers. Bovenaan een aan 2 zijden gebreide  kantpatroon, en de rest is niet zo moeilijk.


Ook in de glaskunst hielden ze van rood.( Nancy)3 opmerkingen:

Marlies zei

Ein Hauch einer Spitzenstrickerei einfach Wundervoll ganz grosses Lob Mieke und die Stulpen dazu sehr anschmiegsam und passend
Herzlichst Marlies

Mariettes Back to Basics zei

Lieve Mieke,

Weer heel mooi gebreid, geshowed en gefotografeerd! Komplimenten voor alles; inclusief je schoondochter! De polswarmers zijn ook erg mooi gedaan.
Geniet van een mooi en zonnig weekend.
Liefs,

Mariette

Mariettes Back to Basics zei

Lieve Mieke,

Je had kennelijk vluchtig gelezen omdat je dacht dat ik de papieren rozen zelf gemaakt had. Nee hoor! In het begin meld ik al dat ik ze al een tijdje heb, toegestuurd gekregen vanuit Frankrijk als gift...
Jullie poezen zijn overigens ook heel leuk! Die siamese koppies mag ik wel. De onze, de babies van de poes die we uit Acapulco gered hebben, die hebben ook een aziatisch spitser koppie.
Liefs,

Mariette