zondag 11 maart 2012

Lente, Krokussen, zonnnige zondag met groene sjaal en middeleeuwse molen in Kilsdonk.

Deze groene sjaal maakt gebreidesjaals 3 jaar geleden. Het is de appelgroene Rowan kidsilk haze.
Op een zonnige lentedag, waar je nog wel een sjaal kunt gebruiken, groen of een andere kleur, kom je op het Brabantse land de Kilsdonkse molen  www.kilsdonksemolen.nl tegen. Een molen goed voor mooie kleurige lenteplaatjes. De molen is wat groen uitgeslagen, maar de blauwe turquoise kleur daarbij, maakt het weer goed. De molen is een watervluchtmolen, door het water, wat Holland veel heeft, in ons lage landje aangedreven. Er was heerlijk brood te koop.. Deze molen is uniek in Europa. Van middeleeuwse oorsprong, ( het jaar 1233!) en later opnieuw opgebouwd.En onderweg lieten de krokussen zich al goed zien, daar hoef je dus niet voor naar Lisse.Gebreidesjaals breidt veel, maar heeft ook andere hobbies!

De molen aandrijving.

3 opmerkingen:

Willy zei

Een prachtige lentesjaal, helemaal voor een dag als vandaag. De foto's geven een heerlijke lentesfeer weer.
Fijne week, groetjes

Mariettes Back to Basics zei

Lieve Mieke,

Wàt een interessante post! Je sjaal zou mooi bij mijn lichtgroene spijkerrokje en jasje hebben gepast wat ik gisteren aan had voor een etentje.
Leuke informatie laat je zien hier, ook de link met info over die bijzondere molen. Jammer dat zoiets niet in het Engels ook is. We kregen onlangs nog vragen over het gebruik en funktie van de molens in Nederland.
Liefs en een fijne week wenst je,

Mariette

Domi zei

Very beautiful, I'♥ ♥ ♥ !!!