Bruidssjaal, myrtle leaf, Victorian lace today, het verhaal gaat verder over het breien van een wolwitte Rowan kidsilk haze kanten sjaal voor de bruid.


De bruidssjaal opdracht.Deel 2 van het verhaal van gebreidesjaals. Dit was een grote klus. De sjaal is ruim 2.18 lang  geworden en 95 cm breed. Het garen was  Rowan kidsilk haze , Gebreidesjaals heeft 8 bollen Rowan kidsilk haze  gebruikt. En dit wol zijde garen  is zeer geschikt voor het maken van een wolwitte, roomkleurige  kanten bruidssjaal. Het myrtle leafpatroon is ook erg mooi van Victorian lace today boek. Ik hield voortdurend kontakt met de bruid en overlegde b.v. ook met haar  welke kanten strook eraan moest komen. Een kanten wolwitte en van zijde zijnde bruidssjaal, een grote opdracht,  het is het waard om daar de meeste zorg aan te verlenen. Ik voel me erg verantwoordelijk. Het geeft wat stress, dat zal ik niet ontkennen, en in 3,5 week lang doe je niet veel anders dan alle uren die er zijn aan deze bruidssjaal te besteden. Rowan kidsilk haze is echt fijn garen, het is wel even de prijs 8 x 13.50 en natuurlijk ook het breiloon, van gebreidesjaals, komt daar bij. Maar het wordt misschien net als in de Victoriaanse tijden wel een erfstuk. En de grote sjaal kan natuurlijk ook later dienen als doopkleed.  Verder is de sjaal altijd gemakkelijk dubbel te vouwen en warm zit hij.. dat weet  gebreidesjaals zeker, uit eigen ervaring. Zo licht als dit garen is, zo ongelooflijk luxe, behaaglijke warmte geeft dit wolwitte Rowan kidsilk haze garen.

                                      Gebreidesjaals heeft verschillende soorten randen gebreid.
                                                          De bruid mocht kiezen.                                                   Een hele mooie kanten rand.... maar .... wat doen we?

                                      Het neerleggen en keuren en kijken, wat is mooi???
          De myrtle leaf patroon van Victorian lace today, zelf is al zo aandachtvragend , dat je
                                             de rand niet te overdadig moet maken.


 Voorzichtig een schoon tafelkleed op tafel en weer keuren en kijken, of de bruidssjaal 100% goed en mooi is.

  De blaadjes Myrtle leaf lace rand vordert al aardig,  Totaal heeft gebreidesjaals bijna 7 meter gebreid. 
En om precies te zijn: 177 x het blaadjespatroon lace patroon gebreid.. Iedere keer weer passen, is de rand lang genoeg??

Het  blaadjespatroon  van de myrtle leaf, victorian lace today sjaal kantpatroon heb ik wat gewijzigd, breder gemaakt, en ook aan de rand wat extra brei steekjes toegevoegd.                                      Alles moet mooi en vooral schoon blijven; dus de extra gebreide rand die al gauw meters lang was, heeft gebreidesjaals steeds in een plastic zakje bewaard, bij het breien. Iedere keer weer oprollen, en uitrollen en testen of hij al lang genoeg was.

                                               Hier gaan we vastspelden. Een uiterst secuur werkje.
De rand aan de myrtle leaf bruidssjaal vastnaaien met kleine steekjes aan de prachtige wolwitte zijden bruidssjaal, en met de secure hulp erbij  van een vriendin die bruidsjurken kan maken....Een grote klus van gebreidesjaals van bijna 5 uur op een zondagse vrije dag.

 Maar dan kun je ook wel mooie foto's maken.  Dat doet gebreidesjaals als 2 e hobby erg graag.
 En hier begon ze  zich wat trotser te voelen.. 
           Ook de bruid kreeg vooraf de foto's te zien en was nadien voortdurend blij en enthousiast.
                                          Gebreidesjaals pakte haar album erbij van 1973.

en gebreidesjaals maakt graag collages.Je leeft lang  naar een bruiloft toe....maar: de tijd glipt als zand tussen de vingers..... en voor je het weet is iets geschiedenis.....

Wordt vervolgd:  bij deel 3 zal gebreidesjaals  de fotos van de echte bruid van haar bruiloft rond 21 maart (?) kunnen laten zien.

Reacties

Halina zei…
WUNDERSCHÖN!!!!!
Lieve Mieke,

Goh meid, wat zul jij blij zijn met deze geklaarde 'grote' klus! Het resultaat mag er zijn en de rand met verbreede simpele strook is geniaal bedacht van je. Zo is de overgang van de twee kantpatronen zodanig dat ze in elkaar vloeien. De rand neemt niets weg van het geheel en ook omgekeerd niet. Erg verfijnd gedaan zeg. Je kunt je wel bijna een Couture breister gaan noemen; echt zó mooi.
Hopelijk geniet je nu met volle teugen van een vrij weekend en het aankomende lenteweer.
Liefs,

Mariette
Magnificent, gorgeous!!!
Sabine zei…
Ich bin überwältigt von dieser wunderbaren Handarbeit!
Das wird sicher ein Erbstück werden.
Viele Grüße
Sabine
Vanessa zei…
wow Il est vraiment magnifique.
Tu me surprends chaque fois avec toute cette beauté!
Bonne fin de semaine,
Vanessa.

Populaire posts van deze blog

Wol verven met boerenwormkruid, gebreidesjaals verft met natuur, boerenwormkruidbloemen, planten, eeuwenoud verfrecept.

Sophie Digard haakwerk.

Roze, fuchsia.

TV Serie Outlander patronen of breisels.

Schapen en Wol Europa: boek B.Stikkers.