zondag 18 maart 2012

Breien in de kunst, afbeeldingen door de eeuwen heen, over het dagelijkse leven, of wat romantiek bij het thema breien leren.

Hierbij wilde ik wat realistische schilderijen tonen, die de afgelopen eeuwen zijn gemaakt.

Open bij belangstelling, op de 1e hoofdpagina van dit blog, de pagina :"breien in de kunst"". Ik zal daar bij ,proberen er zo veel mogelijk informatie over te vergaren en er later bij zetten.


In het dagelijkse leven was breien een noodzakelijk iets.De herders konden het , de werkende klasse moest het.  Als meisje werd je geacht dit te leren. Gelukkig voor ons nu, heden ten dage,  waren er tientallen schilders in de vorige eeuwen  die dat vastlegden. 
Sommige schilders die breien in de kunst afbeelden, tonen romantiek , realitische taferelen, en anderen zijn enorm knap fotografisch geschilderd vastgelegd. Er was eerst een periode waarin door de elite deze schilderijen niet gewaardeerd werden. Het dagelijkse leven van de boerenleven boeiden hen niet. Maar gelukkig ging men daar  snel anders over denken en hadden vele schilders in de periode van eind 1880 ongeveer, tijdens hun leven en sommigen daarna, veel succes.

Zie pagina breien in de kunst op mijn blog.

Breien leren, in verschillende omgevingen en situaties vastgelegd, zodat wij hier nu nog van mogen genieten.

In alle rust, een ontspannend hobby moment voor je zelf. Dit geldt nu nog!Sokken breien.

Wie herinnert zich niet haar eigen eerste brei lessen?
Breien leren ... later een verworven kunst.
 Gezellig breien leren  in een warme sfeer  in het bijzijn van moeder.
Of heerlijk in de open lucht met vriendinnen.... Breien in het dagelijkse leven, het begint nu ook weer terug te komen. Het zijn golven van niet " in"zijn en " uit ""zijn,..... 


bron :art gallery com.
Of breien  voor de soldaten in de vele oorlogen van die tijd.

Ook de H. Maria werd geacht er iets van te kunnen?? 


Prachtige fotografisch realistische beelden.
                                                       Breien 's avonds als de kinderen op bed liggen.

1 opmerking:

Mariettes Back to Basics zei

Lieve Mieke,

Waardevolle en informatieve post! Het doet je wel wat als je het jonge meisje bóven op tafel ziet zitten om zo dichter bij het raam en het licht te zijn...
Liefs,

Mariette