zaterdag 30 juli 2011

Een sjaal laten breien kan bij gebreidesjaals, 100% handwerk, kanten sjaals , breiwerk met keuze uit verschillende patronen.

Bij gebreidesjaals kun je een sjaal laten breien, zo is gebreide sjaals druk bezig met  een nieuwe alpaca wollen sjaal. De voorbereiding is van start gegaan. De alpaca sjaal gaat met dit kant patroon erin verwerkt,  gemaakt worden. Daarnaast komt er binnenkort een andere sjaal op dit blog te staan. Deze moet nog geblockt worden. Sjaals of sjaaltjes en stolas  breien is mijn hobby, en wat vooral zo leuk is, dat sommige patronen echt kunst brei ( heel veeeeel onverwachts ) extra werk is. Dat het een kunst is om dit te breien vind ik beter verwoord. Ik blijf liever wat bescheiden, en kunstbreiwerk klinkt wat hoogdravend.
Vooral als je per ongeluk op een dag ,zoals vandaag, een halve dag bezig bent en dan ineens merkt, dat er een foutje zit. Dat is uithalen geblazen en weg je 4 uur niet zo kunstig breiwerk.


Kunstbreiwerk heeft diverse patronen in verschillende moeilijkheidsgraden. Soms is het niet zo moeilijk meer, door ervaring en maak je dan toch door er te gemakkelijk over te denken, juist meer fouten.

Dat had ik vandaag gemerkt met een grote lange kaneelkleurige wollen merino sjaal. ( wordt vervolgd).


2 opmerkingen:

Wioletta G. zei

Piękny szal. Pozdrawiam:)

Hilda zei

Einfach schööööön.... wie immer!!!

Liebe Grüße
Hilda