vrijdag 17 juni 2011

Cashmere wol, uit China, Mongolie, cashmere, zijde, Jade Sapphire exotic fibres

Gebreidesjaals kreeg  de vraag iets te willen breien met een heerlijk zachte luxere soort van garen: cashmere en zijde. De verhouding 55% zijde en 45% cashmere. Dit garen is afkomstig van de cashmere geit. Deze levert slechts 500 gram wol per jaar en de wol wordt speciaal daarom zo duur. Het meeste wol van deze berggeiten komt uit verre  China en Mongolie. Deze garens zijn zo luxe omdat het zo speciaal van vezelstructuur is. Zo zacht en zo warm en toch ook weer heel  goed tegen de hitte beschermend. Dus isolerend. De cashmere geiten zijn daarom al eeuwenlang gewild om hun heerlijk zachte wol, soms nog specialer om de  ondervacht haren.  Als je cashmere mengt met zijde kunt u wel raden hoe behaaglijk het aanvoelt.
De vezels van deze cashmere geiten zijn gemakkelijk tot draden te spinnen. Iedereen kent de Pashmina shawls. De echte zijn flink wat duurder dan al die synthetische namaaksels. Wie voor eerlijk en luxe materiaal wil gaan, geeft wat meer uit. Heb je geen berggeit in de buurt en hou je niet van spinnen, kijk dan eens  bij Jade Sapphire Exotic fibres , dat is de merknaam van deze wol.
De bergeiten hebben weer hun best gedaan. Daarom vergeet gebreidesjaals deze dieren niet.


Hier ziet u de Jade Sapphire exotic yarn/fibresEn dag van het schaap Ermelo.
Een dagje kijken bij kampioenschappen schapenrassen, schapenscheren en op zoek naar wolletjes.
Maar de wolletjes zaten nog vast op het schaap. Weinig wolstalletjes voor ons breisters  te vinden.Alleen wat voor de vilters onder ons.
3 opmerkingen:

magda zei

Cashmere is the first, in the world!!!
Your photos are beautiful!!!
Have a nice weekend!

Wioletta G. zei

Piękne zdjęcia, piękna wełna. Czy kiedykolwiek będzie mnie stać na kaszmir?Pozdrawiam:)

Celeste zei

Salut,

Superbe mosaique, j'adore les pavots bientôt je vous montrerai des photos de ceux que j'ai dans mon jardim.
Bon weekend. Celeste