zaterdag 21 mei 2011

Drops kidsilk garen, wol en zijde, nieuwe kleuren bij gebreidesjaals, kantbreikunst en echte Pre Raphaelites .

De kunst van de Prerafaelieten, Pre Raphaelites ,begin periode 19e eeuw.

Overal waar je komt ,en dit  al door de eeuwen heen , zie je hoe mensen van kunst houden en dat vertaalden in het bewonderen van beelden of schilderijen. Opdrachten werden gegeven door mensen die van aparte  kunst houden  en de kunstenaars konden door die aanvraag hun creativiteit kwijt. Zo heb je dan aan beide zijde tevreden mensen. En de kunst kon opbloeien in tijden van rijkdom. Deze verheerlijking is goed te zien in deze prachtige schilderijen van de Prae Raphaelites. Deze tijdloos mooie portretten met prachtige vrouwfiguren , die daarbij schitterende kleding dragen en ook nog behept zijn met heerlijk dik haar, wat menigeen ( ik zeker) benijden kan , vond ik dit alles goed bij de nieuwe kleuren passen van Drops kidsilk, garen met  wol en zijde. Dit keer eindelijk groene kleuren. Ga zo door Drops, we willen nog meer kleuren !

Kunst inspireert ook  in het kantbreien, kantbreikunst.
Mooie tinten, licht en donker groen. Prachtige kleding wordt nog meer verfraaid door deze unieke mooie kanten sjaals. We kunnen dan weer breien met de kwaliteit zoals je van Drops kidsilk kunt verwachten, in wol en zijde mengsel. En toch betaalbaar, zodat u  ook zelf een kantensjaal kunt hebben, of kunt laten breien voor een vriendelijke prijs.

Het rode garen is een schitterende mooie rode merino silk van http://www.dutchwooldiva.nl/. Dit garen leent zich heel goed voor een  mooie kantsjaal. Een kantbreipatroon naar eigen keuze is mogelijk.
merino silk


Verder ziet u een  prachtige goudbruine wol liggen, die handgeverfd is en ook zeer zacht aanvoelt.
Daar maak  ik zeker een sjaal van voor mezelf.


Maar eerst de komende weken, opdrachten afwerken. De klant is koning.

3 opmerkingen:

Marlies zei

Heee so schöne BIlder die Collage ist zauebrhaft. Und die schönen Stränglein die da liegen . Na da binich gespannt welches Muster du dann für dich selber strickst. Ganz liebe Grüsse marlies

Sonja`s Gestricksel zei

Wunderschöne Garne und tolle Farben,da können wir gespannt sein was du wieder schönes daraus strickst!
LG Sonja

Mariette zei

Lieve Mieke,

Wát een verrassing zeg deze blog! En je poezen... die Siamees is er een om verliefd op te worden! Zo te zien hebben de onze ook wat siamees bloed, oftewel Asian Cat. Ze blijven fascineren. We hebben er zéven. Eentje gered uit Acapulco waar we op vakantie waren. Vanavond publiceer ik weer een blog over onze Spooky II met links naar de andere poezen van eerdere blog. Dan kun je het avontuur een beetje volgen.
Mijn zijden sjaal in pauwenstaartpatroon is van Lang, Zwitserland. Moest destijds een héle doos ervan kopen vanuit New York. Heb er drie van gebreid en daarover blog ik nog wel een keertje. Eerst andere dingen op de rail zetten en er is nog zoveel bloeiend spul wat nu ook gepubliceerd moet worden anders is 't niet meer relevant.

Lieve groetjes,

Mariette