Wijnrode shawl, gebreid met handgeverfde wol.

Rode shawls omslagdoeken gebreidesjaals alpaca silk

Gebreidesjaals begon onlangs aan een nieuw project met zeer dunne naalden, en wel met millimeter 3. Dit prachtige handgeverfde unieke garen is w.s. merino wol, een dunne draad hebbend. Het is een heel mooie kleur, wijnrood, roze, die je doet denken aan herfstbessen en rode wijn.




Deze driehoek shawl, in de maak, heeft diverse tinten rood en vermengd met iets lichter roze. Ook een fleug bordeaux en fuchsia roze er door heen. Die warme kleuren zijn met de hand door elkaar vermengd en de draden glanzen ook iets. Daarnaast is deze draad superzacht en prikt totaal niet. Dus geschikt voor mensen die beginnen te piepen als ze over wol horen.


Omdat gebreidesjaals onlangs op de www.dagvandewol.nl 

in Velddriel een aantal van haar handgebreide shawls mocht laten zien en die ook snel werden verkocht dankzij Betty Stikkers en haar medewerkers: is er om die reden ruimte voor nieuwe handgebreide sjaals. 

Heel erg BEDANKT JULLIE voor deze verkoop/show/gelegenheid. Gebreidesjaals waardeert het enorm als men interesse heeft in echt handbreiwerk. Handwerk gebreid met dunne draden en dus heel tijdrovend.

De dag van de wol.nl  was een groot succes. Dit jaar was het in Velddriel en de website het www.hetschaap.nl vertelt er over, middels een mooie reportage.

Zij maakte van die jaarlijkse dag een mooie serie foto's, die een goede indruk geeft van die bewuste wolevenement. Echt de moeite waard om te bekijken. 

Gebreidesjaals zegt: Komt allen ook volgend jaar weer naar de Dag van de wol in 2025.

BRON:

https://www.hetschaap.nl/topdag-van-de-wol-2024-meer-stands-op-nieuwe-locatie/

Rode sjaal wijnrode sjaals gebreidesjaals.blogspot.com rode stola wijnrode shawls

Inmiddels staan er bijna 300 steken op de naald en dit zullen er zeker wel 500 worden, vermoedt gebreidesjaals, want breien met naalden 3  geeft een zeer langzame vordering.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Herfstkleuren 2024.

Hergebruik van wol, uithalen en opnieuw beginnen.

Outlander breipatronen

Wol verven met Dylon textielverf, gebreidesjaals en haar probeersels.