Erika Knight.



Erika Knight is een zeer gerespecteerde Britse brei- en haakontwerpster en de maker van de Erika Knight-garencollectie. Oorspronkelijk uit een beeldende kunstachtergrond komende, met een succesvolle carrière in de mode-industrie, heeft zij haar trendvoorspellingswerk en haar passie voor handgemaakt opnieuw aangewakkerd. Met haar 'eenvoudige' ethos heeft Erika een unieke interpretatie van ambacht: haar missie is om haar inzicht en passie voor handbreien te vereenvoudigen en te communiceren met toegankelijke maar verleidelijke projecten om iedereen te inspireren. Ook  om te experimenteren en iedereen te laten genieten van om met wol te creëren. Erika is auteur van talloze veelgeprezen boeken over breien, haken en handwerken. Ze heeft lezingen gegeven in het V&A Museum in Londen en bij toonaangevende kunstinstellingen en universiteiten.

Erika blijft ontwerpen, schrijven en innoveren en werkt samen met haar dochter Arabella vanuit hun studio aan zee aan de zuidkust van Engeland, waar ze samen optreden als adviseurs voor de ambachtelijke industrie.


Voor meer informatie over Erika's huidige ontwerpprojecten, nieuwe boeken en de KnightKraft-podcast kunt u terecht op www.knightkraft.co.uk

En gebreidesjaals vond in een ander interview:deze wijze woorden van Erica:

"Slow kleding is het tegenovergestelde van fast fashion. Het is geen nieuw fenomeen en zeker geen concept dat ik heb uitgevonden. De traditionele vaardigheden van het met de hand maken van kleding zijn zo oud als de tijd, maar ergens onderweg zijn deze processen in snelheid en productiviteit toegenomen tot het punt waarop kledingstukken te goedkoop en uiteindelijk wegwerpbaar zijn geworden. Helaas...Omdat ik mijn hele carrière en in alle stadia van de productie in de mode- en textielindustrie heb gewerkt, ben ik getuige geweest van de negatieve effecten op gemeenschappen en het milieu wanneer winst wordt gewaardeerd ten koste van al het andere. Wij als consumenten hebben de macht om gewetensvolle, weloverwogen beslissingen te nemen. Ik ben van mening dat we moeten hergebruiken, recyclen en repareren, moeten breien uit onze voorraad garen, minder moeten kopen en minder snel iets moeten weggooien.

De praktijk van het maken is een langzaam proces, het vergt toegewijde tijd en waardering voor zowel de reis als het eindresultaat. Het kan niet overhaast worden; breien heeft zijn eigen tempo dat wordt bepaald door de natuurlijke beweging van arm en hand. Het is een boeiende, zelfs meditatieve activiteit die concentratie en focus op het heden en de taak vereist. De repetitieve actie van de steken – in, over, onder, uit – kan een kalmerend effect hebben. Sommige projecten zullen uitdagender zijn, en het is belangrijk om jezelf de tijd te geven om ingewikkeldere technieken uit te werken en de onvolkomenheden in het handgemaakte werk te waarderen.

Ze schreef talrijke breiboeken en die oudere uitgaves zijn 2 e hands enorm duur geworden, soms wel 94 euro.

https://lindehobby.nl/erika-knight-1780/erika-knight-wool-local-p6789

https://www.erikaknight.com/ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mona Keijzer Ajourbreien.

Pro lana fjord sokkenwol.

Schoppel Zauberball lace.

Breien met linnen.