Posts

Posts uit januari, 2011 tonen

springleaves pattern: kort sjaaltje. Nog even stoeien met ideeen.

Afbeelding
een paar verschillende draagmogelijkheden. uiteindelijk heb ik  er nog wat randjes omgehaakt. zonder randjes.

Springleaves pattern geblockt( opgespannen)

Afbeelding
Deze sjaal ligt nu te drogen. het blader patroon komt schitterend uit!

Springleaves pattern, we willen het voorjaar!

Afbeelding
Een nieuw kantpatroon aangeleerd, voor een sjaal voor mezelf. Persoonlijk  vind ik hem erg goed gelukt, ook al is het breiwerk  nog niet opgespannen. Nog even 60 cm doorbreien en dan wordt dit een kleine omslagdoek, die ik met een speld bijeen wil houden. Ook wel genoemd shawlette.

Drops Delight garen in verschillende warme tinten.

Afbeelding
Met 4 bollen garens van Drops Delight tover je deze warme stola. Driehoek vorm. Prachtige overlopende kleuren. (verkocht)

Drops kidsilk of Rowan kidsilk, appelgroen, zeeblauw of luchtgrijs?

Afbeelding
verkocht verkocht verkocht verkocht

Gebreide sjaals in het grijs

Afbeelding
verkocht verkocht Alpaca wollen stola verkocht. 3 grijze stolas, sjaals verkocht. verkocht

Dikkere naalden, dunnere naalden.

Afbeelding
Het kan toch erg verschillen een bepaald patroon, met nld. 5 te breien i.p.v. b.v. met 3,5cm.nld.

Mooi roze en aubergine tinten van Rowan kidsilk haze.

Afbeelding
Deze sjaal maakte ik vorig jaar voor mijn buurvrouw. Zij vond hem erg mooi geworden. Ik mocht hem gelijk in het aubergine maken. Deze heeft een ander patroon en was voor iemand anders,maar is wel van dezelfde kleur.

Storks nest van N. Bush.Een prachtig patroon.

Afbeelding
Hier kun je zien hoe dit patroon met de juiste ondergrond kleur nog beter tot zijn recht komt. Zwart en wit, altijd sjiek. Deze sjaal is 30 x 190 en nog beschikbaar. De sjaal  heeft een warm wolwitte/champagne kleur. Deze steek vind ik zelf erg geschikt voor diverse materialen en kleuren.

Evilla wol uit Estland

Afbeelding
Evilla wol . Deze baktus maake ik enige tijd geleden al en draag hem nog steeds met veel  plezier.  Zelf kan ik niet genoeg krijgen van die warme overlopende kleuren. Hij doet me denken aan het herfstseizoen vol met afvallende bladeren. En de herinneringen aan 3 belangrijke verjaardagen daarin. Hoe groter je hem maakt, hoe meer je hem om kunt slaan. Desnoods achterste voren, of als een vest. Span hem goed op/ Blocken.( zie you tube) De wol is in het begin wat stug in het aanvoelen , maar daar zijn wolwasmiddelen goed voor.

Schoppel Wolle Zauberball, sokken wol.

Afbeelding
De serie van Zauberball van Schoppel wolle gaf met gebruik v. 1 bol deze sjaal (verkocht). Het zeer oude kantpatroon maakt dat het een luxere uitstraling krijgt. Daar ik regelmatig in Oost Dld. kom, dacht ik daar veel van dit merk tegen te komen. Helaas, niet. Dus dan maar van internet. Het wordt straks weer lente, en dan krijg je ook weer zin in  lichte kleuren

Rowan kidsilk haze garen

Afbeelding
Kleur Jelly (597) van Rowan kidsik haze.Dit was mijn 1 e kanten sjaal, die ik zelf maakt en gehouden heb van dit garen.De kleur (een van de tientallen) maakte dat ik voorgoed verliefd werd op dit garen. Als alternatief heb je Drops kidsilk, wat goedkoper, maar die heeft weer minder keuze aan kleuren. De samenstelling van de draad vind ik ook iets minder mooi. Maar dat is persoonlijk. 

KANTBREIWERKEN? Stash/Voorraad; "nooit genoeg": Kauni, Drops,Alpaca, Evilla,Rowan, Lana Grossa enz.

Afbeelding
De prachtige in elkaar overlopende kleuren v. bovenstaande merken, en het zachte garen van Drops en Rowan, maakt dat je soms te veel inslaat. de wolwebwinkels varen er goed bij. En zo heb je zelf overzicht en ga je met de modekleuren mee. Deze klosjes komen van Bart en Francis, de website voor allerlei garens. Vooral voor de wevers onder ons. Zij staan op verschillende beurzen, de handwerkbeurs in Zwolle ook. Als je bij hen bent wil je alleen maar alles hebben. Als iemand blauw wil, dan stuur ik een foto van mijn voorraad. De Rowan kidsilk haze staalkaart maakt de keuze wel erg moeilijk. Want alles is mooi. (wol met zijde) De mand van Astridsdutchobsessions.com Kauni en of Evilla. In dit geval koos de kennis de grijze Drops Alpaca. Ja natuurlijk om zijn zachtheid en warmte/ 100% moerbeizijde. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. In dit geval heb ik geleerd over BC Garn Jaipur silk-Fino

De verschillende fases van de Drops Alpaca Stola

Afbeelding
Op het einde had ik 340 steken op 2 nld. staan. Alvorens de stola  klaar is wordt hij opgespannen/geblockt.