ALLERGISCH VOOR WOL??

Sjaals zijn van alle tijden!.............. 
Tegenwoordig zijn er zo veel anti allergische materialen, zoals linnen, bamboe, en glanskatoen , alpaca wol , cashmere en 100% bourettezijde garens.
U hoeft niet te verstenen......

Of loop gewoon een mooie wolwinkel binnen ergens in ons landje en laat u adviseren.


conclusie, wol heeft ook goede eigenschappen!acryl en ander synthetisch garen zweet veel meer.  een combinatie katoen linnen en zijde garens voor de mensen die geen wol willen.

te koop: cashmere wol en zijde.


Baby alpaca is hypo allergeen, hier een webshop die vele kleuren heeft.

Baby Alpacawol: zeldzamer dan cashmere, warmer dan wol. Luxueus zacht met een zijdeachtige glans. Uitermate geschikt voor kantbreien en voor de fijnbreier. De looplengte is 400 mtr.per 100 gram, het garen is 4 draads. Zeer geschikt voor babykleding bv het breien van een babyvestje of een muts. Hypo-allergenische wol, dus weinig kans op een allergische reactie.
Er is ook:bourette zijde. Is wat hobbeliger,
 katoenlook garen.

vraag eens naar mijn zijden shawls, gebreidesjaals heeft div.
sjaals voor allergische mensen.


TE KOOP:  Oud roze shawl. ZIJDE.
juweeltje aan kunstbreien ( slechts 1 x gemaakt)


Zachte bourette zijde, pasteltinten, voor een sjaal voor allergische wol mensen. Gebreidesjaals heeft dit voor u. en nog andere mogelijkheden. groen ,grijs, bruin en roze.proefdraadje kan gestuurd worden.


De wolwinkel van Amsterdam : De afstap.


Gebreidesjaals heeft ook diverse katoenen en alpaca moerbei zijde shawls te koop. Die kriebelen niet.
TE KOOP: SALE :Mannen /heren sjaal, voor allergische mensen, maten:28 x 190. 
materiaal Phildar: acryl, linnen en zijde.


Egyptisch glanskatoen met ietswat viscose. Drops.
biologische wol. of bamboe.

Volgens de  deskundigen zijn de natuurlijke vezels, zoals wol, zijde en plantaardige andere weefsels, zoals katoen en linnen, zelden de veroorzaker van contactallergie.
Het zijn de stoffen die in de kleding zitten zoals kleurstoffen en de kwaliteitsverbeteraars. Dit laatste moet je niet onderschatten. Ook heeft iedereen een andere soort huid.

In wol zit lanoline, immers het schaap zelf wil ook graag droog blijven. Dat is voor de mensen iets minder geschikt. De lanoline in de wol is dus een eventuele veroorzaker en natuurlijk niet te vergeten, een droge huid, en de ruwere soorten schapenwol. Dat harmonieert niet.Toch is er tegenwoordig zoveel moois, zachts en luxe garen te koop.

Er zal echt wel iets bij zitten wat niet kriebelt. Katoen, zijde linnen bamboe.. enz. Vooral als u ongeverfde biologische wol neemt van een goede kwaliteit dan heeft u geen last van kriebels.

Alle handgebreide sjaals 
excl. verzendkosten.

Te koop Sale :
Glanskatoen en viscose van DROPS roze sjaal maten 22 x bijna 2 meter.
                                                         

Kunstmatige vezels, zoals viscose, rayonne en acetaat ( onderschat het brandgevaar niet) geven ook zelden allergische reacties. Maar synthetische vezels die op chemische wijze zijn gemaakt, zoals polyamide, nylon en polyester en acryl zijn elastisch en waterbestendig. Dit kan dus ook irritatie geven daar het niet doorluchtig is en transpiratie niet door kan luchten. Het zweet wordt niet opgenomen. Ook leder kan irritatie veroorzaken.

Gebreide sjaals heeft nog enkele linnen en katoenen shawls klaar liggen. Kijk gewoon even rond op deze site. En stel vragen. Gewoon even emailen.


                                           

Alpacawol kriebelt ook niet: zie mijn andere verkooppagina's hier boven.