donderdag 23 mei 2019

Weddingring sjaal, Haapsalu shawl test.


De ware weddingringshawls, een echte Haapsalu sjaal, kan door een trouwring gehaald worden.


Zojuist ontdekte gebreidesjaals dit filmpje.

Al eeuwenlang weten  echte kantbreisters dat dit zo hoort en dat dit al honderden jaren lang de gewoonte is in de vele landen van het kantbreien, zoals  in Estland en Rusland.
Mooie oude tradities geven een fijn gevoel. Er is immers heel lang aan elk handwerkstuk gewerkt en elk fijne breisel is uniek.

Ook in Nederland wordt men er zich meer van bewust dat breien met naalden 2,5 of 3 echt bijzonder gemaakt kantbreiwerk hoort te heten. En dat daar nu eenmaal een bepaalde prijs bij hoort.

Je moet er wel van houden natuurlijk.  Van echt handwerk! Het valt ook niet mee in deze tijd met zoveel namaak en concurrentie uit de lage lonen landen. (Lees Chinese waar)
Voorbeeld:
 De authentieke echte handgemaakte en zeer bewerkelijke  Venetiaanse maskers en hun maker: zie   onder:
elk kraaltje wordt met de hand erop geplakt.Gebreidesjaals schrok ervan:
Zelf in Venetië werd voor NEP artikelen  gewaarschuwd. De unieke maskers die daar al eeuwenlang door vakmensen gemaakt worden, liggen ook massaal in souveniersshops maar dan van:
"" made in China"".


Zie het verschil.
Ook de mooie grote en van hoge kwaliteit hebbende  Geitendons cashmere zijden, donzen sjaals en aldus genoemd zijnde Orenburgse shawls van gebreidesjaals kunnen door een trouwring gehaald.

Ze wegen heel weinig  en hebben een kantachtige en toch warme en romantische uitstraling.

Er zijn in Estland vierkante handgebreide Haapsalu shawls te koop die meer dan 325 euro kosten.


Gebreidesjaals verkoopt voor ieders portemonnaie shawls en heeft ook vaak Sale shawls.
Maar gelukkig..............


De langere Haapsalu shawls worden ook steeds meer gevraagd/besteld. De Haapsalu kantbreisters weten hoeveel werk het is en de  mensen die dit waarderen, geven de breisters net weer even fijne en goede feedback, die soms wel  nodig is , vooral om weer aan zo een grote brei klus te willen beginnen.Geen opmerkingen: