Vincent van Gogh museum Amsterdam, www.vangoghmuseum.nl ,gebreidesjaals was in het nieuwe Museum.


Vincent van Gogh is een van de beroemdste Nederlandse kunstenaars aller tijden (1853-1890)
 gebreidesjaals was een paar dagen geleden in de Paulus Potterstraat,in haar geboortestad Amsterdam alwaar het nieuwe museum is verrezen. Enkele leuke nostalgische tramritjes, die gebreidesjaals in haar leven vroeger elke dag maakte, werden nu met andere ( meer toeristische) ogen bekeken.Vlak bij het pas geopende Rijksmuseum ( volgend project) en het verbouwde Concertgebouw wat gebreidesjaals ook nog niet zo had gezien, was het Vincent van Goghmuseum en ene enorm parkeergarage, die er vroeger niet was.( Vroeger was alles anders... ja dat gaat wel op) .Wat een prachtig gebouw was dit Vincent van Goghmuseum geworden. Overzichtelijk om te lopen, breed royaal en goed bewaakt!! Er stond een lange lange rij met toeristen , maar gebreidesjaals kon vlug doorlopen met haar museumkaart. Vincent van Gogh produceerde in zijn leven 800 schilderijen en 1000 tekeningen, aquarellen, litho's en briefschetsen. Hij was autodidact, leerde zich zelf alle technieken aan en ging met vele kunstenaars van zijn tijd om, alwaar hij ook naar luisterde ( met 1 of 2 oren) en zolang de vriendschap duurde.  Er is veel over hem geschreven. Dus iedereen kan daar gemakkelijk verdere informatie over vinden.















Zijn palet!








Werken met kleuren... doen meer mensen.......




                                                                         Kijk ""haar!""







T. shirts met Vincent van Gogh erop?...... Gebreidesjaals  zou zo iets niet kopen.

Vincent van Gogh en de commercie





Uit zijn sombere periode


Gebreidesjaals vond niet alles wat ze zocht.......





Geen geld voor de authentieke Vincent van Gogh zonnebloemen?? Posters genoeg.


Geen geld voor de Irissen? van Vincent van Gogh?
 Koop dan een vaas van 699 euro.



en toen nog even naar de Hermitage, waar nog tot 13 september alles over het leven van Peter de Grote is te bewonderen, ook een aanrader. Vooral op een  hete zomers zondag, want dan is het lekker rustig binnen.


Populaire posts van deze blog

Handgebreide net echt gelijkende katten.

Dikke wollen kniekousen winter 21/2022.

UITVERKOOP, HOGE KORTING.

Hergebruik van wol, uithalen en opnieuw beginnen

Bruidsshawls, Orenburgse shawls, Bruidssjaals voor een ieder die een luxe,originele Orenburgse geitendons bruidssjaal wil op haar trouwdag!