vrijdag 12 juli 2013

Streekmuseum De Acht Zaligheden, Eersel.


 Een plaatje wat rust uitstraalt, een  echt Brabants dorp , het dorp Eersel.
Museum
www.achtzaligheden.nl  in het Brabantse Eersel.

Een vredig Brabants dorpje, waar ook nu nog rust heerst... heeft het museum de acht zaligheden, gelegen in de Kempen. In een langgevelboerderij, die gebouwd is in 1890. Na een bliksem inslag weer herbouwd. 

Het museum organiseert diverse groepsarrangementen. Diverse leuke uitstapjes. Jammer dat het te ver weg is.Anders zou gebreidesjaals daar vaak opstappen. Zo kun je immers de hele streek verkennen.
U vindt in dit museum alles over het wonen en leven van de mensen in de Brabantse tijd van 1850/1950.
De Kempenaren waren diepgelovig.

Er werd vlijtig geweven.


en gebeden.
gebruiksvoorwerpen, handgereedschap en een blik in een inrichting van een echt boerenhuis van die tijd.Brabantse poffers, en nette linnenkasten, met gehaakte kantrandjes.hardwerkende handen mogen niet stil liggen. Een nuttig breiwerkje is er altijd wel.

Schapen zorgden vroeger en nu nog, voor de wol.
 En achter was een mooie kruidentuin.En dan.... totaal onverwachts kwam gebreidesjaals deze kunstenareswww.anitaroelofs.nl tegen.

Paspoppen heeft zij omgetoverd met duizenden katjes -bloemknopjes er op of  MET DUIZENDEN gedroogde blaadjes, in ware kunstwerken. Zoiets zie je niet gauw ergens. gebreidesjaals heeft haar dan ook geadviseerd om contact op te nemen met de Zorginstellingen waar zij werkt. Misschien dat zij daar mag staan met deze prachtige handwerken. Zij hergebruikt bloemenknoppen en  blaadjes uit de natuur en gebruiksvoorwerpen-basisstukken worden omgetoverd in hele aparte en mooie stillevens.


gebreidesjaals heeft oog voor mooie dingen .En dat er mensen zijn, die hele  mooie dingen maken en  ook nog sympathiek  en bescheiden en aardig overkomen is leuk om te zien en te horen. Dat is nl. niet over al zo.
                      Zo een   Een blikvanger kan  als `` bloemstuk ´´ in een kantoorruimte
                                                  of restaurant- hotel staan
                                          gaat niet snel verleppen en  heeft geen water nodig.
Voor info anitaroelofs1apestaartjegmail.com

1 opmerking:

margit58 zei

Leider verstehe ich Deine schöne Sprache nicht. Aber sie klingt auch so schön. Wir haben immer zum Adventsfest in Potsdam von euch nette Leute da. Mann, wenn ich so gut eure Sprache könnte, wie die Deutsch sprechen.....das wäre toll.
Habt ihr schöne Museen, danke für die schönen Bilder.
Liebe Grüße und noch schöne Sommertage
margit