donderdag 9 mei 2013

Zalmkleur , is een mooie zomerse kleur voor een zomersjaal van glanskatoen.

Gebreidesjaals is bezig met 2 brei projecten. Als u mijn blog volgt ziet u dat het een een alpaca oranje cirkelsjaal met blaadjes is en deze zalmkleurige zomersjaal van glanskatoen. 
Deze zalmkleurige zomersjaal van katoen  heeft een  Estlands patroon met veel nupps. De nupps zijn met glanskatoen breiend lastiger. Je moet goed opletten in de teruggaande naald wel alle lussen mee op te nemen. Oh wee !!als er een tussen uitglijdt.
Omdat gebreidesjaals nieuwsgierig was hoe deze zalmkleurige zomersjaal met dit lastige kantpatroon zou uitpakken,maar snel een stuk geblockt /opgespannen ,en het resultaat is goed.

Nupps is opletten en geconcentreerd blijven. De zomersjaal eist aandacht.
De alpacasjaal met zoveel steken op de naald (die w.s. nog 200 worden) , eist doorzetenergie.
Daarom is het leuk om het af te wisselen met een ander project.

Dat andere project, de alpaca oranje blaadjessjaal ,zie ook rechts van deze hoofdpagina heeft inmiddels met naalden 3,5 al 135 steken op de naald staan . Dus dat leg ik af en toe graag weg, omdat 1 rij breien erg lang duurt.
Zalmkleur is in vele modeartikelen terug te vinden.
zie mijn bericht: van donderdag 2 mei j.l. Met de prachtige jurk van Eli Saab.


Op diverse sites vond ik deze zalmkleur in de mode terug. Zelfs op Marktplaats bovenstaande tas.
Ook in draagbare en betaalbare mode kun je met diverse artikelen , zoals een zalmkleurige kanten sjaal die met de hand gebreid is door een enthousiast persoon , en met artikelen van elders, je garderobe aanvullen.

Geen opmerkingen: