maandag 1 oktober 2012

Herfst,paddestoelen, breien leren, gebreidesjaals houdt van de herfst en de kortere dagen, heel geschikt voor breien van shawls en gezellig breien leren.
The knitting les van Pierre Jacques Dierckx 1874-1910 (Wereldtentoonstelling)


Breiles en herfst......
Herfst in aantocht, een mooie periode waarin de natuur e.e.a. in kleurschakeringen laat zien , door de wisseling van seizoenen.  Paddestoelen, mistige avonden en gezellig binnen zijn. Herfst, ook een periode waarin je weer gaat denken aan warme sjaals en kollen en hobbies om de avonden mee te vullen, als je weer eens wat anders wilt. Gebreidesjaals merkt aan de talloze vragen die ze krijgt, dat er weer een enorme belangstelling komt voor het breien en het breien leren.Meestal met dikke wol en het moet vlug klaar zijn. Dan heb je een opkomende groep die breiles wil volgen , die het op school niet hebben geleerd en die het zelfgebreide  spul misschien  vroeger maar tuttig vonden en daarom er niets van wilden weten. Nu komt daar ineens een nieuwe golf van handwerk interesse te voorschijn en daar  zijn  inmiddels ook talrijke workshops voor.

 gebreidesjaals heeft die ""in zijn"" en ""uit zijn ""golven van breien al allemaal verschillende keren zien komen en gaan. het is w.s. een antwoord op al dat gebreide synthetische massa spul wat uit de verre landen komt. Men wil weer eens iets autenthieks en iets aparts, en vooral iets zelfgemaakts, om zich te onderscheiden uit die massa ! Handgeverfde wol en zelfgesponnnen wol, er is weer veel aandacht voor.Heeft u een wat allergie voor wol? en kunt u zelf niet breien?, gebreidesjaals heeft nog een grote kaneelkleurige glanskatoenen sjaal gemaakt, voor diegene die van deze mooie herfstkleur houden.

 VERKOCHT
                                               Geen vallende bladeren, maar blaadjespatroon in deze kanten shawl,
                                                         met een royale maat.

Geen opmerkingen: