vrijdag 8 juni 2012

Lily of the valley,Lelietjes van Dalen, gebreidesjaals en nieuwe kantpatronen, prachtige bloemen geschikt voor bruidsboeket en voor kanten bruidssjaals.

Lelietjes van Dalen, geschikt voor een  bruidsboeket, en ook altijd schitterend mooi als ze op een schaduwplek in je tuin, massaal te voorschijn komen. Gebreidesjaals had 39 jaar geleden op de grote dag even een grote schrik,  de destijds door de bloemist beloofde en door mij  vooraf aangewezen voorbeeldfoto van bruidsboeketten met deze mooie Lelietjes van Dalen bloemen, zaten niet in haar bruidsboeket.! Maar gebreidesjaals heeft zich er destijds maar snel overheen gezet. Dat is de nuchtere kijk van gebreidesjaals op het leven. In tegenstelling tot alle bruidjes documentaires die je veel al  tegenwoordig, zeer snel flippend, op tv , als verwende prinsesjes, niet om kunnen gaan met de tegenvallende dingen.  En bruidsjurken passen van  8000/10.000 Dollar, die moeders of vaders gewoon  voor ze betalen.

Waar je al niet op komt als je  met iets bezig bent, zoals een nieuw kantpatroon uitproberen, een verstopte herinnering komt boven. Gebreidesjaals wilde al langer de Lily of the Valley kantpatroon uit proberen.  Maar de nupps zijn niet haar favoriet. Vanmorgen de stoute schoenen aangetrokken en met een restant  Drops alpaca, wolwit aan de slag gegaan.


Lelietjes van Dalen groeiden zelfs door het geharde beton heen!!!!

Een brei foutje kunnen ontdekken, maar gebreidesjaals is best tevreden.
Niets gaat vanzelf in het leven....en een nupp breien kan  in het begin wel eens 6 x mis steken betekenen.                                        Bij de speld is het foutje.( in het miden)

7 opmerkingen:

Uta zei

Wunderful! I love the pattern and the flowers, too.

LG Uta

Karin zei

Ja es sieht aus wie die Knospen von den Maiglöckchen eunfach große Strickkunst in tschechisch heissen diese Blümchen konverlinky dann weisst du das auch lach .Liebe grüe Karin

Marlies zei

hee Mieke super schön die Glöckchen . Gehts gut mit den Nupps??? Viel freude beim stricken . Herzlichst Marlies

Mariette VandenMunckhof-Vedder zei

Beste Mieke,

Prachtig gelukt die zeven (zes) nopjes voor de klokjes van de lelietjes van dalen! Dat geeft de burger weer moed om iets nieuws uit te proberen!
Lieve groetjes en een fijn weekend,
Mariette

Petra zei

Das Muster sieht traumhaft aus!
Liebe Grüße und ein schönes, gemütliches Wochenende
Petra

Celeste zei

Salut Mieke,
Magnifique écharpe, le petit brin de muguet est bien visible.
Amitiés.Celeste

Gebreidesjaals: Knitted Scarfs or Scarves zei

test