vrijdag 2 maart 2012

Nieuw kantpatroon gebreidesjaals vond narciso, lace,kantpatroon voor blauwe sjaal.Gebreidesjaals heeft nog mooie merino blauwe Zitron  filligran wol liggen, geschikt voor een lace patroon, dus gaan we zoeken naar nieuwe kantpatronen tussen de bedrijven door, als het ander werk opgespannnen ligt te drogen. Dit kantpatroon komt van J. Nandorfy.  Zij noemt het narciso, maar gebreidesjaals had alleen blauwe hyacinten in huis.
Dus daar doen we het maar mee.Dit kantpatroon is een herhaling van 17 steken en daarna 16 steken. Tussendoor een linker averechte steek en aan de andere kant, zalig averechts terugbreien.Even niet aan 2 kanten nadenken, zoals bij de  Rowan kidsilk haze wolwitte bruidsjaal Myrtle leaf b.v. van Victorian lace today. ( die gebreidesjaals aan het afronden is.) Hier komt binnenkort een verslag over) (Uiteraard na de bruiloft)

En hieronder nog even het lace kantpatroon.

Of er een narcis in te zien is, dat laat ik graag aan de fantasie over.

Wellicht is e.e.a. beter te zien als er nog een patroon bovenop ligt en de sjaal wat breder wordt gemaakt, dan dit blauwesjaal proeflapje van gebreidesjaals.

1 opmerking:

elly smith zei

al weer zo'n mooi patroon waar tover je toch iederekeer vandaan.
ik zoek me ook te pletter maar mestaal kom ik uit op betaalde patronen of boeken dus als je tips heb en die wilt delen graag