Zena Holloway rootfull.


Project rootfull.Zena Holloway bridesdress_rootfull_gebreidesjaals.blogspot.com

Gebreidesjaals kwam in haar krant, "de Volkskrant", dit verhaal tegen  
over Zena Holloway.

Een ontwerpster van mode, kunstprojecten en ook een bekend onderwaterfotograaf, alwaar zij, door dit fotografiewerk onder water, natuurlijk ook haar inspiratie haalde. In een poging om bij te dragen aan een beter milieu vermengt met eerdere boosheid over al dat plastic wat in onze oceanen drijft en het verkeerd gebruik van zo achteloos gedane weggooimaterialen, kwam zij op dit idee om duurzamer te willen ontwerpen en te werken.
Geinspireerd door het  op een dag te aanschouwen en bewust te zien en beseffen wat de krachtige aanblik is van  de gigantische wortels van bomen,die alle kanten op groeien. Zelfs boven de grond komen.

Zij besluit zo om dus met graszaden te gaan kweken en tot het artistiek en vernuft gebruik van die daaruit komende vele wortels. Zij laat die groeien op bijenwassjablonen. Om zo een koraalachtige structuur te verkrijgen. Wat een kant en bruidsachtig aanblik geeft. In mooie ecru kleuren.
Gebreidesjaals houdt van naturelle tinten en vind dit erg mooi.

Zij , Zena Holloway,deze ontwerpster,snijdt dat dan op zo een manier dat de  hierdoor gegroeide structuren gebruikt kunnen worden die op zeekoraal lijken of later op zelfs stoffen die zijn te gebruiken voor mode. Of voor gebruik door het zo op kantachtige structuur gelijkend en geschikt zijnde voor kleding ontwerp en gebruik.
Voor jurken, bruidsjurken maar ook voor lampen. Heel apart en leuk voor op de rode loper.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruidssjaal breien.

Handgebreide net echt gelijkende katten.

Bruidssjaal, myrtle leaf, Victorian lace today, het verhaal gaat verder over het breien van een wolwitte Rowan kidsilk haze kanten sjaal voor de bruid.

Gebreide bruidssjaals voor de winterbruid.

Wol verven met Dylon textielverf, gebreidesjaals en haar probeersels.