Posts

Posts uit december, 2015 tonen

Zalmkleurige abrikoos achtige getinte extra grote, luxe shawl.

Afbeelding
Wie zou dit niet willen? je wanen in een bloemenwei , wandelend en gedrapeert in zachte shawls die om je heen wapperen in mooie zachte pastelkleuren. gebreidesjaals heeft een superzachte grote Haapsalu abrikooskleurige shawl te koop. Dee beelden van deze licht zalm/ abrokoosachtige gekleurde en schitterend gebreide  met gecompliceerde moeilijke Haapsalu patronen hebbende  stola  spreken voor zich. Deze shawl heeft geen verzendkosten in de maand december. vele ingebreide nupps ontelbaar! 

Mooie rode bruine, extra grote handgebreide shawl.

Afbeelding
Hele aparte kleur, extra grote Haapsalu shawl, een kaneel nruinrode shawl die zweemt naar roodbruin. Dus echt een warm rode, kaneelrode kleur.  U kunt altijd langskomen, om de kleur te bekijken. een luxe shawl waar heel veel uren weken hand werk  in zit. duurdere prijsklasse. Met een extra nuppen rand. Deze extre brede en grote Haapsalu shawl is te koop en gebreidesjaals heeft er maar 1 van. In de maand december geen verzendkosten. OP = OP.

Turquoise groen/petrolkleurige shawl met kraaltjes ingebreid.

Afbeelding
Mooie lange shawl, Petrol /groen turquoise tinten.  Wol waarmee gebreid is :kriebelt niet, superzacht en de maten 45 x 185 cm.   Model; een lange  ovaal rond vormige sjaal. Handgebreide superzachte wolle sjaal.  Een mooie Petrol tint hebbende.  voor informatie zie: http://gebreidesjaals.blogspot.nl/p/te-koop3-hoek-vormige-stola-shawls.html Deze handgebreide sjaal staat voor luxe en u heeft hierdoor een exclusief verzorgd uiterlijk en wollige warmte die niet kriebelt.                            MET DEZELFDE GETINTE                                                                GLAZEN KRAALTJES INGEBREID.

Plattelandsmuseum Duinhove in Uden.

Afbeelding
Allereerst kom je binnen in: de grote ontvangstzaal van www.duinhove.nl ook geschikt voor het ontvangen van grote groepen en het geven van uw (bedrijfs)feestjes en het daarbij krijgen van verzorgde rondleidingen. Ook scholen kunnen er boeken (op afspraak alles) Gebreidesjaals was in Uden, in het Plattelandsmuseum Duinhove. Een persoonlijke rondleiding gekregen van dhr. en mevr. v. Driel. op afspraak te boeken. zie website.  Een schitterend bewaard gebleven langgevelboerderij uit 1867, gebouwd door de eigen voorvaderen. Ontzettend mooi om te zien. In de grote schuren staat het vol met nostalgie aan gebruiksartikelen en ook vele gereedschappen uit de jeugd van gebreidesjaals en haar destijds nog levende oudere familieleden. Natuurlijk ook vol met handwerk, brei en borduurwerken en zelfs de eigengemaakte kleding van overgrootmoeder is nog bewaard gebleven. De mooie linnen kasten hangen vol met met de hand gemaakte jurken en onderjurken, die qua mode bijna weer draagbaar k

Breien met Aade long, garens uit Estland.

Afbeelding
                                       Aade long garens komen uit Estland. http://www.yarns.ee/tooted_en.html Werken met Aade long lace garens, een mooie zachte overlopende kleurenpalet van ecru /grijs en okergeel. Zachte kleuren hebbende wol en een mooie blaadjes Haapsalu breisteek, voor een sjaal van ongeveer 50 x ... ?? ( wordt vervolgd) De Aade long garens komen uit Estland, ze voelen wat stevig aan, maar na het wassen in een goed wolwasmiddel,wordt dat al heel veel minder en heb je een mooie zachtere sjaal. De wol is milieuvriendelijk en de Estlandse fabrieken staan garant voor eerlijke wol. Gebreidesjaals zou er graag naar toe willen , maar diegenen die dat weten te vinden, gaan er zelf heen en organiseren helaas geen handwerkreizen. Wat zou het leuk zijn als iemand met die Estlandse kennis dat kon organiseren : handwerkreizen naar Estland en alles bezoeken wat daar te zien is, Haapsalu shawls de musea en de wolfabrieken en de leuke winkeltjes. nog te koop!  dri