Posts

Posts uit juni, 2015 tonen

Mooie bruidssjaals en een heel mooi overslag vestje in kant!

Afbeelding
gebreidesjaals heeft hele goede contacten en samenwerking met andere breisters!  gebreidesjaals zegt: ieder zijn specialiteit !!  Momenteel wordt er ook weer in het verre Estonia  gewerkt aan  een sjaal voor een klant van gebreidesjaals. Deze mooie ivoor/ roomkleurige merino superzachte sjaal met Haapsalu patroon vol met nopps en bloemen is ontzettend populair en de mensen die het weten te waarderen, hebben  dus een  hele goede smaak. Hierbij onderaan ziet tegelijk u een mooi overslag vestje, wat ook geschikt is voor een bruid om even haar schouders te bedekken in de kerkdienst of op het Gemeentehuis. En ook geschikt voor iemand met een strapless feestjurk Deze overslagvest is speciaal op maat gemaakt!  Een heel persoonlijk voor u gebreid kledingstuk.  Natuurlijk moet u dan exact de maten op geven!  dat is heel belangrijk als iets voor u persoonlijk gemaakt wordt in Estland.

Hyacint in juni in bloei en blauwe Drops kidsilk sjaal in wording.

Afbeelding
Hyacint in bloei in onze tuin.Niet echt een prijspakker voor hyacint fokkers, hoe heet dat? wedstrijden, maar toch.  deze Hyacint heeft van de winter in de kamer gebloeid en is daarna....... ( ik vind het altijd zonde om ze weg te doen) .........in een w.s.te warme winter in de tuin geplant, dan krijg je dit dus in juni. de natuur is van slag..... maar mensen zijn soms ook van slag......! Drops kidsilk  wol met zijde. met diverse tinten blauw ook wat ecru wit ertussen. Met dit Haapsalu patroon. Deze blauwe Drops kidsilk  sjaal wordt 50 cm breed. Binnenkort maak ik er een van 70 cm breed in pastel roze.( wordt vervolgd)

Drops kidsilk, blauwe spijkerbroek kleur gemelleerde kidsilk.

Afbeelding
Breien kan goed therapeutisch werken, als je niet weet welke weg er voor je open ligt.  Het verzet de gedachten.  Gebreide sjaals vond een Haapsalu patroon, vernoemd naar een dierenpoot. Haapsalu patronen hebben vaak connecties met de natuur. Bloemen en bladeren en ook dus dierenpoten. gebreidesjaals had nog wat bollen Drops kidsilk liggen, gemelleerde blauwe kidsilk, overlopende kleuren. In blauwe,lichtblauwe en lichtere tinten. Destijds geheel vernieuwend voor Drops kidsilk, die eerst alleen effen kleuren had. Deze kleur is een beetje spijkerbroeken blauw  een mooie overlopende blauw getinte kleur. Het Haapsalu patroon in het witte proeflapje was al eerder door gebreidesjaals uitgeprobeerd (met Debby Bliss party angel) en gebreidesjaals vond dit wel een geschikt patroontje voor de bollen Drops kidsilk nummer 26.  de komende dagen is gebreide sjaals weer breiend bezig  en dus weer productief.

Dit keer:gehaakt tafelkleedje, rond model.

Afbeelding
Er zijn heel veel interessante blogs te vinden op het wereld wijde web. O.a. deze vol met vintage patronen voor wie dit wil'. http://thevintagepatternfiles.blogspot.co.uk/search/label/Doilies gebreidesjaals kocht voor haar zelf dit tafelkleedje, van Christina, en was er erg blij mee! Een gehaakt wit kleedje met rond model en kunstig  gehaakt , mooi plat liggend, en met mooi ananaspatroon. Het prijkt nu op de eiken tafel, het geeft even een make over , een in het oog springende verfrissing qua kleur,op de lange eikentafel met bruine kleur. Een vaas bloemen er op en klaar is de huiselijke sfeer, die doet denken aan de huizen  en interieurs van onze tantes, oma's uit de jaren 1950/1960  enz.  Volop lagen er bij ons thuis en bij tantes en ooms witte kleedjes ergens onder. En je mocht ze vooral niet vies maken! of scheef neerleggen want oh, dat veroorzaakte boze gezichten. Ik heb vroeger nooit iemand ze zien haken, ik was de enige die aan handwerken deed

Rode en roze sjaals. Roze en zwarte hand gebreidesjaals.

Afbeelding
Roze en rode shawls, allerlei kleuren, kanten shawls voor iedere gelegenheid.  Heel goed is te zien dat bij gebreidesjaals brede en lange , dus extra grote handgebreide kanten shawls te koop zijn. U krijgt waar voor uw geld. Toen gebreidesjaals in Kleve was om allerlei sjaals mooi te draperen in een  mooie omgeving, trof zij daar op een  middeleeuws kasteel heel toevallig een middeleeuwse markt. Naast de veel bekende horeca tenten met Duitse worst en bier stonden er gelukkig ook wat kraampjes van wol natuurlijk verven  Wol natuurlijk verven, zoals dat vroeger ging. Van kruiden /bloemen /mossen en allerlei zaken die de natuur ons geeft. wat de schapen en andere dieren gaven daar werd goed gebruik van gemaakt voor warme kledij. Er zijn nog veel mensen die die als hobby uitoefenen.

Haapsalu shawls die wat dikker zijn.

Afbeelding
Haapsalu shawls, naturel getint. 100% Estlandse wol, Maten :90 x 180 cm. deze shawls zijn zeer geschikt ook als plaid, op de bank. In het interieur staan deze dikkere plaids heel mooi. ze hebben grote maten. 65 x 160 cm. gebreidesjaals heeft nog 2 stuks. Donker ecru naturelle wol.  100%.wol/ Dus OOK :100 % warmte.

Donkerblauwe sjaals.Grote en brede sjaal, blaadjes en diamantpatroon.

Afbeelding
Een hele brede en lange blauwe , donkerblauwe stola, een grote shawl. Met 2 kantpatronen, de dubbele blaadjes en aan de randen een  diamant patroon.  gebreidesjaals liet u al een tijdje geleden dit 2 blaadjes kantpatroon , ook wel rozenblaadjes genoemd zien. (aan een gebreide blauwe kanten jurk waagt gebreidesjaals zich zelf niet!) dubbele rozenblaadjes. en hier is de blauwe stola/ bruidssjaal of feestshawl. Met een extra grote afmeting. Blauw is een hele moeilijk te fotograferen kleur ,maar de bovenste foto op de paspop geeft de donkerblauwe ware kleur goed weer. En de andere foto's laten goed het kantpatroon zien. Meer dan 70 cm   breed en 170 cm lang. Het is een mooie diep dnkerblauwe kleur. Deze blauwe shawl is gebreid Kidsilk, wol met zijde,  voor een zacht aanvoelende warmte. vanaf nu te koop.

Nieuwe bruidssjaals, voor de grote dag en ook later nog zeer goed te gebruiken.

Afbeelding
Op deze foto kun je goed zien hoe mooi het is om de bruidssjaal,  zeker als ze van Orenburgse geitendons zijn,  ook later sportief te dragen. Handgebreide stola's en vele keus in romige creme en sneeuwwitte gebreide bruidssjaals. Ze zijn steeds meer gewild, en dan moeten ze vooral met de hand gebreid zijn. Er komt steeds meer vraag naar. gebreidesjaals houdt het voor u betaalbaar. Maanden werk, wekenlang, met vakkundige en traditionele kennis van de patronen uit diverse landen, Estland en  Rusland en ook in Nederland voor u gemaakt. Dit alles te verkrijgen bij gebreidesjaals. Niet voor niets, maar ook niet onrealistisch duur. Er is veel keus in sjaals / stola's om de bruid of sjaalliefhebber iets moois om de schouders te laten dragen. Kijk maar bij de bovenstaande TE KOOP pagina's. Ook feestsjaals voor de gasten en familie. gebreidesjaals heeft vele sjaals verzendklaar. In vele kleuren.                                                              

Weer eens wat anders: tassen of riemen leren breien.

Afbeelding
Een wereld van verschil. Toen en nu. Al eeuwenlang : breien gaat over van moeder op dochter....  Zeker is dit het geval bij de Haapsalu en orenburgse shawls.  gebreidesjaals vind het  leuk om hier  te kijken: www.agoodyarn.net  Leuke vintage websites. Gebreidesjaals zegt:  Laat  het oppervlakkige jachtige leven van nu even los en duik in het verleden..... Al eeuwen lang leren grootmoeders of moeders hun dochters het breien.  Was het vroeger bittere noodzaak om zo aan wollen  kledingstukken of aan gebreide warme wollen acessoires te komen, ( vooral sokken ) of om wat bij te verdienen:tegenwoordig vinden steeds meer mensen het een plezierige en ontspannende bezigheid door momenten wat minder snel te willen leven  en zich te gaan wijden aan een hobby die ook heel rustgevend kan werken.  Al kent het breien van moeilijke lace/ ajour Haapsalu en Orenburgse kantpatronen ook vele frustratie en breiwerkuithaal momenten  of niet begrijpen  van patronen di