Russische ikonen, gebreidesjaals was in MRK Uden ( museum voor religieuze kunst)


Een schitterende Ikonen tentoonstelling. Russische Ikonen in het religieus Museum in Uden.

Gebreidesjaals was dit weekend in Uden. Alwaar het Museum voor Religieuze kunst staat. Er is daar momenteel een tentoonstelling die loopt tot 10 december. Over Russische Ikonen. In het jaar  2013 waarin het niet helemaal botert tussen de Russen en Nederlanders...... cultuurverschillen op hoog en laag niveau???
Was het toch een enorme mooie tentoonstelling die ook nog aangekleed werd met professionele Gregoriaanse muziek, (een goed klinkend  mannenkoor oefende net in dezelfde ruimte). Een echte  aanrader deze grote verzameling van Russische ikonen. Van eeuwen geleden.
Ook in dat museum een enorme verzameling attributen uit het rijke Roomse leven van vroeger.
Een stukje Orthodoxe geschiedenis.

 Af en toe liepen de rillingen je over de rug , al langslopend langs de schitterende gouden en prachtig geschilderde panelen: omdat je mee krijgt dat ooit een vrouw  in de hete pek werd gegooid en omdat ze dat ook nog overleefde  daarna haar hoofd er nog maar eventjes werd afgehakt. Dan gaat er veel door mij heen.  
Helaas gebeurt er heden ten dage ook nog veel in de naam van de godsdienst.


Binnenkort meer op de extra Pagina van gebreidesjaals 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bruidssjaal breien.

Bruidssjaal, myrtle leaf, Victorian lace today, het verhaal gaat verder over het breien van een wolwitte Rowan kidsilk haze kanten sjaal voor de bruid.

UITVERKOOP, HOGE KORTING.

Gebreide bruidssjaals voor de winterbruid.

Hergebruik van wol, uithalen en opnieuw beginnen