Posts

Posts uit februari, 2012 tonen

Debbie Bliss, Lente en hyacinten, gebreidesjaals heeft een grote kanten sjaal gebreid.

Afbeelding
Deze licht groene zachtgroene sjaal is gebreid met Debbie Bliss, het garen heet angel en er zijn 3 bollen gebruikt. Het kantpatroon is bekend en wordt door velen mooi gevonden,( dat merk ik )  Vandaar  dat gebreidesjaals er weer  een met dat kantpatroon heeft gebreid. De maten zijn royaal ; ruim  70 cm x 2 meter en het garen is een wol zijde mengsel. De lente collectie van gebreidesjaals, en nu maar wachten op de hyacinten en tulpen. Deze nieuwe lente collectie sjaal, licht groen heerlijk zacht en warm is  beschikbaar  ( staat bij nieuwe kanten 2012  sjaals) De sjaal is vanaf nu online en gebreidesjaals gaat verder met een grote kanten (bruids) sjaal opdracht.

Snowflake, nieuwe kantpatronen van gebreidesjaals en krijgen we weer lente?

Afbeelding
                                             Snowflake, nieuwe kantpatronen voor kantensjaals en lace breien                                                           en inspiratie uit de natuur.    Snowflake  heet dit lace patroon.Nieuwe kantpatronen van gebreidesjaals. Het is altijd weer een verrassing hoe een kantpatroon uitpakt. En wat nog belangrijker is bij lace shawls breien en kantpatronen, je  moet opletten welk garen je gebruikt. Is het garen wat gemelleerd of gevlekt met kleurnuances, dan komt het patroon minder goed uit. Daarom heb ik nog een zwart proeflapje gemaakt met dit snowflake kantpatroon. Gebreidesjaals heeft wel moeite met het breien met zwart garen, ( de ogen!) daarom legt ze er dan een wit a4 tje onder. Dan zie je het beter.                                                       Toen de 1 e sneeuw viel  eind januari....                                               De vijverpomp bleef inbevroren toestand toch in  beweging.                      

Babyalpaca,maulbeerseide en merino lace wol voor gebreidesjaals van Tolle-wolle.com

Afbeelding
Wat doe je als brei junk en garen junk als je dit garen ziet?  Bij www.Tolle-wolle.com zag ik dit merino lace garen, handgeverfde merino wol en met 870 meters op de rol. Deze streng vond ik zo mooi, dat ik hem snel bestelde en daarbij ook onderstaande  zalmkleurige babyalpaca maulbeerseide garen, die 800 meters geeft. Dus allebei geschikt voor een dunne lace shawl. Ik ben dol op mooie handgeverfde wol en het liefst met grote kleurverloop vlakken.  Waarschijnlijk is dit bij de bovenstaande groene wol achteraf gezien niet zo. Het lijkt op de streng op de 1e foto een beetje alsof dat wel zo is. Het is altijd een beetje een nadeel bij ook een voordeel om via internet te bestellen. Maar we zullen zien. Merinolace en baby alpacawol, en ook nog handgeverfd , dus van dit wollen garen is weinig in omloop en dus redelijk uniek. Gebreidesjaals zal een  voorraadkist bij moeten kopen( grinnik)

Nieuwe cochenille kantpatroon , leaf lace kantpatroon, gebreidesjaals en proefjes.

Afbeelding
Gebreidesjaals heeft een nieuw kantpatroon geleerd, het was een fijn lace patroon, het komt van intwinedstudio.com. Het lag al jaren op de plank en met deze cochenille handgeverfde wol, was het leuk om dit kantpatroon uit te proberen. Het breien van dit nieuwe kantpatroon was even lastig aan begin van de naald, daar je afwisselend met 3 rechte en terug 2 linker averechte steken moet eindigen en beginnen. Het patroon heet leaf lace en de blaadjes verspringen, om en om en zijn wat groter van vorm. Dit garen is redelijk dik en gebreid met naalden 4. Met dunner lace garen zal het ook mooi zijn. Of met Rowan kidsilk haze in een mooie rode kleur. of met onderstaande handgeverfde roze merino en cochenille rode wol.

Met een grijze sjaal, stola of omslagdoek van alpaca wol Anny Blatt, van gebreidesjaals bent u geen grijze muis.

Afbeelding
                                       Deze alpacawollen sjaal , met een mooie muis/ antracietkleur van Anny Blatt is 100% alpacawol en gebreidesjaals heeft hem royaal gemaakt met in 45 x 2 meter maten. Daarom kunt u hem gemakkelijk omwikkelen en het zit heerlijk warm. Alpacawol kriebelt niet. Deze sjaal is online sinds december 2011 en daarom nog maar even in het zonnetje gezet. U kunt door gebreidesjaals een sjaal  laten breien, maar er zijn er ook nog verschillende beschikbaar.    Deze sjaal heeft een mooi kantpatroon en de heerlijke warme grijze alpacawol doet de rest.                   Gebreidesjaals heeft deze gebreide sjaal/ shawl /omslagdoek online voor een redelijke prijs.                                                   (bron :google afbeeldingen )we kunnen niet zonder de onderste muis en de  bovenste zien we graag  ver weg lopen.                                                        en van heel dichtbij het nieuwe kantpatroon van gebreidesjaals.  

Cochenille,karmijn,een mooie rode kleur, kreeg gebreidesjaals door wolverven met cochenille.

Afbeelding
En hieronder komt binnenkort een youtube filmpje over het oogsten van cochenille. Cochenille is een natuurlijke kleurstof, ook een heel oud gebruikte kleurstof. Vroeger heel veel gebruikt.Tegenwoordig wordt het ook vervangen door E nummers. Het pigment komt van 3 soorten luizen. De insect zit op de cactus of op wortels van bepaalde planten.De luizen worden o.a. geoogst op Lanzarot. Maar ook in Polen is een plantensoort waarbij die luizen in de wortels zitten. Dus dat is dan uitgraven geblazen.De luis legt de eitjes en gaat dood, ze vallen nogal op omdat er wit pluizig materiaal bijzit. De eitjes bevatten beschermde hulzen,daarom heet het w.s. schildluis. Hier ligt de handgeverfde wol geverfd door gebreidesjaals op de workshop  wolverven in Zeeland En dit is de gedroogde cochenille. In Amerika gekweekte soorten zijn donkerder dan de in Europa gekweekte soorten. Duidelijk is het witte materiaal te zien. Deze cochenille luis zit graag op cactussen. Op Lanzarot is een sp

Wol verven met walnoten, het werk van gebreidesjaals en resultaat, in het Frans zeggen ze dan: tricot dentelle.

Afbeelding
Ongeacht cultuur en levenswijze , afkomst en interesses, vrouwen over de hele wereld breien en zo te zien ook in verschillende houdingen. Verven met walnoten deed gebreidesjaals enige tijd geleden, hieronder ziet u het resultaat en de Fransen zeggen dan zo mooi: tricot dentelle. Dat klinkt bij voorbaat heel gracieus en heel sierlijk. Net als deze camel/beige walnootkleurige sjaal is. Het verven met walnoten was erg leuk, vooral omdat ik de walnoten zelf geraapt had in Oost Duitsland en dan 550 km meegenomen en in de tuin thuis alles verwerkt tot een natuurverven hobby.Zelf je wolverf maken een spannend gebeuren, waarbij je vieze handen niet moet schuwen. En Gebreidesjaals vind het leuk om dit af en toe af te wisselen. Als je je gaat verdiepen in het verven met wol is het een nieuwe wereld ( met hele oude gebruiken) wat er voor je open gaat. Er zijn mensen die dat heel goed kunnen en allerlei natuurlijke planten en bloemen gebruiken. zie b.v. www.eberhardprinz.de/blog/  en   w

Schoppel Zauberball, gebreidesjaals toont nieuwe collectie.

Afbeelding
Iedereen kent Schoppel wolle, en de Zauberball is ook al een tijdje bekend. Gebreidesjaals had deze wol wat maanden geleden gekocht en deze wol bestaat uit 75 % wol en 25 % polyamide. De wol geeft spannende kleurovergangen ( er zijn verschillende kleuren te koop) en dat geeft je steeds een verrassend resultaat op. Het is natuurlijk wel zo dat als je met 2 bollen breidt (bijna 900 meters zijn er opgegaan) dat je met die kleurovergangen wat afwachtend spelen moet. Gebreidesjaals lukte het wonderwel om aan het begin en eind hetzelfde kleurstrook  te creeeren. Wel met een 3e bol. Anders was het niet gelukt omdat dit garen eigenlijk bij gebruik van een 2 e bol spiegelbeeld eerst moet worden afgerold. Deze sjaal is aubergine van kleur met zwarte en hele donkere overgangen, waar je goed moet kijken , en ziet dat het blauwig is.                                                       Vroeger nam men het breiwerk schijnbaar mee naar             buiten op afspraakje? gebrei