Posts

Posts uit oktober, 2011 tonen

Nachtblauwe sjaal, stola, blueshawl, nightblue shawl, blauwe stola van gebreidesjaals met kantpatroon en van alpacawol.

Afbeelding
                                                    Blue shawl, like a beautiful darkblue night. Nachtblauwe sjaal, nightblue shawl. Deze nachtblauwe sjaal, shawl van alpacawol, (gebreidesjaals had lang naar deze kleur wol gezocht) donkerblauw als een mooie donkere nacht en ook zeer  geschikt als stola, lag al een tijd klaar om verder afgewerkt te worden. De vorige die verkocht is, was een stuk smaller en bij dunne lichtgewicht shawls mag je best wat bredere maten aanhouden. Wel veel meer werk! Bijna 50 cm breed en 2 meter lang is deze donkerblauwe alpacawollen shawl.  Een apart gebreide rand met een mooi kantpatroon eraan genaaid met miniscule steekjes. Deze nachtblauwe stola is zeer geschikt voor een feest, of bruiloft. Speciaal geschikt als u net een hele lichte omslagdoek zoekt om schouders te bedekken van een feestjurk.  Hij weegt slechts: 62 gram. U kunt wel begrijpen hoe fijn kantbreiwerk dit is. Prijs op aanvraag. Vragen staat vrij en ik antwoord altijd.

Herfstkleuren, handgeverfde wol en nieuw kantpatroon voor lace shawl, sjaal.

Afbeelding
Geinspireerd door herfstkleuren, heeft gebreidesjaals de pas gekochte hand geverfde wol opgerold tot een bal en een proeflapje met nieuw kantpatroon gebreid. Een nieuw kantpatroon, wat niet  ingewikkeld is als  breipatroon  om te breien , want de herfstkleur uitstraling van de wol moet het zelf doen. Deze wolverf gebruikt voor deze  wol door http://www.textielwerk.nl/ is zo mooi gelukt, dat gebreidesjaals spijt heeft maar 1 streng gekocht te hebben.  Het is nu afwachten hoe groot de shawl met dit patroon wordt. Lace breien, nieuw kantpatroon zoeken  is voortdurend een proberen en afwachten welk effect iets geeft , het gevolg van als je altijd op zoek bent naar aparte wol. En weer !! koopt, in de hoop een exclusieve sjaal te maken voor de liefhebbers van een handgebreide sjaal. Een stukje handwerk waarin vele, vele uren zitten. Wolverven is gewoon leuk, en  dit bewijst weer  hoe sommige mensen kunnen het zo goed kunnen en zo de mooie herfstkleuren hebben kunnen nabootsen en vastlegg

Zwarte stola klaar, zwarte shawl, omslagdoek, 100% Drops alpacawol.

Afbeelding
Het verhaal van een zwarte shawl, stola, omslagdoek breien. Wat heeft een draaibank  te maken met een zwarte alpaca Drops wollen sjaal? Nou alles, vooral als je er achter komt dat bij je Drops alpaca wollen zwarte stola ongeveer  450 steken de hele boel klem zit op de 2 normale breinaalden. En je dus het plan, om de stola wat groter te maken voor de opdrachtgeefster, ineens moest laten varen. 36 naalden terugsteken , een voor een. En manlief  ruim 63 cm langere naalden op de draaibank laten maken en alles overhevelen naar die eigen ontworpen naalden. Niet er aan gedacht dat deze vreselijk zwaar (door die lengte) breien was. Ik had dit werk dus met een lange rondbreinaald moeten maken.... het kwartje viel te laat. Deze zwarte sjaal te breien  zal me nog lang heugen.... Ik kan er nu om lachen. Ik doe het me zelf aan. Ik doe het te graag. Ik heb zelf het kantpatroon aangepast naar eigen inzicht. Daardoor valt de rand golvend. Deze zwarte lace shawl  heeft een mooi terugkerend kantpatroo

Laatste werkstuk gebreidesjaals ,lilashawl, lila sjaal, wollen sjaal of stola, een nieuwe wollen lichtpaarse shawl is klaar.

Afbeelding
Hoewel gebreidesjaals het vreselijk druk heeft, met haar blog wat totaal door de war is gegooid, qua indeling op haar computer, en alleen op haar computer zichtbaar en ze lichtelijk wanhopig is daar door; heeft ze toch kans gezien een nieuwe lila shawl af  te breien. Maten 45 x 195 cm. Ruime maten dus. Deze wollen lila shawl, stola is van 100% wol. Het nieuwe kantpatroon wat gebreidesjaals onder de knie heeft is een mooi bloem kantpatroon voor lace. Omdat deze wollen stola wat dikker wollen garen heeft, wordt het patroon dus groter. Gebreidesjaals is van plan dit ook met Drops, of Rowan , Debbie Bliss,  Grignasco garen te gaan proberen.  Welke kleur ??: roept u maar! Maten 45 x 195 ruim. Prijs zie verkoop pagina.

Het is herfst, herfstkleuren en herfstvruchten, gebreidesjaals toont resultaat wolverven.

Afbeelding
Het is herfst en vandaag een bijzondere dag met verschillende lieve geschenken van dierbare mensen. Deze strengen wol zijn gekleurd met boerenwormkruid, paddestoelen, rode luizen, en walnootbolsters. de groen wol is een geschenk van M.C! BEDANKT !!

Wolverven op de workshop met paddestoelen, wolverf afkomstig van de natuur: nu oranje wolverf.

Afbeelding
Wolverfworkshop: Gebruikt als wolverf: paddestoelen: de Cort. Semisang. Een mooie warme oranje kleur. Ook deze diep warme oranje kleur komt van paddestoelen, om precies te zijn: de Cort. Semisang. Deze kleuren zijn een groot succes geworden op de wolverfdag in het Zeeuwse met herfstzon overgoten landschap. En dan vind je rond de plek van de workshop ook nog andere draadjes en mooie plaatjes:                       Met deze onderstaande draden, gaan we maar NIET breien.  en de leverancier van alle mooie wol; hij liet van zich horen.                            Hij liet veel van zich horen, toen wij in de pannen roerden.                              Hier het verfbad met de gedroogde paddestoelen.

Workshop wolverven ,zelf wol verven met cochenille, wolverven met planten en paddestoelen.

Afbeelding
Gebreidesjaals was bij http://www.textielwerk.nl/   in Ouwerkerk en heeft daar natuurlijk behalve de leuke lessen van Alet Tienpont enorm veel opgestoken. gebreidesjaals heeft veel fotos gemaakt voor haar blog en de andere dames hebben weer veel harder(!) gewerkt om de mooie resultaten te behalen die wij daar mee naar huis kregen. Elke dag zal ik hier wat over vertellen. Ik probeer het samen te vatten. De eerste collages laat zien het verven met cochenille. Alet Tienpont had het voor ons al voorgeweekt in de aluin. Ook wijnsteen was gebruikt. Schrik niet : cochenille zijn rode luizen. Deze workshop  is wolverven met planten /paddestoelen en op die wijze natuurlijk verven , met allerlei oude gebruiken; die geven de prachtige kleuren. Daarom gebruikt http://www.textielwerk.nl/ de eeuwenoude natuurmethodes. Deze staan weer in de volle belangstelling. En de cochenille materialen , die je nodig hebt als wolverf voor wol verven op natuurlijke basis, kun je dankzij internet zo opsporen.

Herfstkleuren, gebreidesjaals kocht deze schitterende wol met herfsttinten, geeft een goede weergave en herfstvakantie.

Afbeelding
Gebreidesjaals en herfst en herfstkleuren, dat past goed bij elkaar. Herfstvakantiegevoel. Genieten van de natuur met al zijn pracht aan kleuren. Mooie handgeverfde wol in herfstkleuren die regelrecht uit de natuur komen van Alet Tienpont van http://www.textielwerk.nl/ . Herfstkleuren in al zijn facetten natuurlijk weergegeven. Oordeelt u zelf. Wolverven is gewoon leuk. Elke streng is uniek en met zorg geverfd. En u heeft dan wel een handgebreide sjaal die niemand heeft, mocht  u interesse hebben in een sjaal hiervan  mail mij gerust vrijblijvend. ( eerlijk is eerlijk: foto van google afbeeldingen) Gebreidesjaals kocht zaterdag j.l. bij Alet Tienpont  http://www.textielwerk.nl/ in het Zeeuwse Ouwerkerk deze schitterende handgeverfde wol. Deze handgeverfde wol geeft de exacte weergave van de natuurlijke kleuren die de herfst ons geeft. Gebreidesjaals kon dit niet laten liggen. Deze wol is zo mooi en het is een eerlijk natuur verf en handwerk van de dames rond http://www.text

Wol verven met walnoot.

Afbeelding
In het midden van deze collage en hieronder  de wol met walnoten geverfd ( de groene bolsters) Het zijn diep beige , lichtbruine tinten geworden, de ene wat warmer dan de ander.

Gele wol, resultaat wolverven met boerenwormkruid, wolverven met planten.

Afbeelding
Gebreidesjaals is de laatste weken in de ban van wolverven en laat nu nog wat resultaten zien van wol verven met boerenwormkruid, natuurverf, wolverven met planten. Met de gele bloemen van de boerenwormkruid. Het is mooie gele wol geworden, naast de resultaten van de wolverfcursus, waarvan binnenkort meer berichten, is gebreidesjaals wel blij met deze gele kleur. De wolverf heeft zijn best gedaan. Wol verven met boerenwormkruid is voor herhaling vatbaar.

Itoyarns, gebreidesjaals is weg van deze garens.Ito sensai uit Japan, een concurent voor Rowan en Drops kidsilk

Afbeelding
Gebreidesjaals is altijd en overal op zoek naar luze en speciale garens. Itoyarns Japan. Ito Sensai garen, een concurent voor Rowan kidsilk en Drops kidsilk volgens mij. Wat ik kan vertellen over dit garen wat ik in Belgie kocht a 10.50 per bolletje (exc. verzendk.) is: Het garen is dunner dan kidsilk haze van Rowan en Drops , op een bol van 20 gram zit 240 meter. Ito yarns Sensai: een sensatie. Ito yarns uit Japan. Japan kent een lange geschiedenis qua cultuur voor mooie stoffen en garens. Ito betekent garen ( zo dat hebben we er weer bij geleerd, zowaar een Japans woord aan onze vocabulaire toegevoegd) Twee van de 25 kleuren die er zijn, heb ik gekocht. Of dit Ito garen ook in Nederland te koop is, heb ik niet zo 1,2,3 kunnen googlen. Ik kwam direct in Belgie en Duitsland uit. Dit garen is samengesteld uit 40 % zijde en 60%  wol mohair. En dat even meer aan percentages zijde, dat voel je. Dat geeft de doorslag dit garen  zo mooi te vinden. Zo zacht , zo luxe in het  aanvoelen. Ik

Sjaal online kopen, witte acryl sjaal, witte stola, omslagdoek met nieuwe kantpatronen.

Afbeelding
Gebreidesjaals heeft behalve wollen, zijden en mohair materialen ook een witte acryl sjaal, omslagdoek, stola van dit garen materiaal gemaakt, die Sv. hierbij showt. Natuurlijk vind ik het altijd leuk om nieuwe kantpatronen uit te testen met verschillende soorten garens. Om er daarna een collage van te maken, is weer een aparte hobby. Deze witte acryl en wollen sjaal is beschikbaar.  Wilt u een sjaal online kopen en liever niet zelf een sjaal breien dan bent u hier bij gebreidesjaals aan het juiste adres. Deze witte stola, omslagdoek, shawl heeft ruime maten.

Groene stola, omslagdoek, overslagvestje, zeer fijn breiwerk.

Afbeelding
Gebreidesjaals heeft deze geel groen beige stola , die ook als omslagdoek of klein overslagvestje,vestje gedragen kan worden ( bij maat 38 ) al eerder afgerond. Vandaag alle draadjes afgewerkt en op de paspop gefotografeert. de groene stola, shawl is gebreid met het garen van Bart&Francis uit Belgie en het  is heel fijn breiwerk. Met dunne naald gebreid. Te koop: zie mijn verkoop pagina, bij interesse. Geelgroen/ beige van kleur en deze sjaal ,shawl is ook als omslagdoek te dragen. Ik heb er zelf al jaren een die dagelijks bij de TV omgeslagen wordt en onmisbaar is voor de killere avonden, als je lang stil zit.