Posts

Posts uit september, 2011 tonen

Wol verven met boerenwormkruid, gebreidesjaals verft met natuur, boerenwormkruidbloemen, planten, eeuwenoud verfrecept.

Afbeelding
Gebreidesjaals wilde dolgraag nog iets proberen. Wolverven met boerenwormkruid, gele bloemen, die vroeger als eeuwenoud medicinaal recept  gebruikt werden, zoals de naam al zegt. De 800 gram boerenwormkruidbloemen werden geknipt en in een oude panty gedaan. Verfrecept: Eerst de wol met aluin voorbeitsen en daarna de wol in de pan koken. Deze natuur wolverf pakt ogenschijnlijk beter uit. Het verven met boerenwormkruid planten is leuker, je ziet direct een mooi resultaat. De natuurlijke gele kleuren van de boerenwormkruid plant, van de bloem, komt goed uit de verf (haha) De alpaca wol van Drops is veranderd in een zonnig geel. Wil je ook je wol verven met planten ? met de nu volop overal bloeiende bloemen zoals boerenwormkruid ? Mijn ervaring is dat boerenwormkruid beter resultaat oplevert dan wolverven met walnotenbolsters.

Wolverven,gebreidesjaals ging ook eens wol verven, natuurlijk verven met walnoot, een eeuwenoud gebruik.

Afbeelding
Gebreidesjaals dacht al langer om het eens te gaan proberen, maar resultaten in het verleden waren altijd wat terleurstellend. En dat geklieder, net als met jam maken, dan is de keuken door gebreidesjaals haar enthousiasme, daarna niet bepaald meer representatief en daar zie je dan zo tegen op, al die rommel... Maar wat doe je als je 6 walnotenbomen op je vakantie/werkadresje hebt. Plukken en rapen en rapen en plukken en als dat niet ging, met een 3 meter lange stok alles uit de bomen slaan, want je moest en zou.... walnoten uitdelen. En het kan soms weer pas een maand later zijn dat je er bent. Dus pakken wat je pakken kan. Immers menig jaar hadden de vele dieren, aldaar wonend, ook een zelfde soort van hamstergedrag vertoont en er waren vele walnoten aangevreten. Wie doen dat???? vogels, muizen, herten, eekhoorns, mollen? teveel walnoten gegeten? of vergiftigd/vergast door de egaal groene gazon wensende buurman ?? We vonden er 3 in verloop van tijd. Wat zijn ze mooi met dat flu

Victorian lace today, Jane Sowerby, het boek voor de liefhebber van lace, dentelle, kantpatronen

Afbeelding
Een van de grootste sjaals die ik heb gemaakt, was ruim 2 meter en 82 cm breed, hij was uit het boek ""Victorian lace today"" van Jane Sowerby.  De Myrtle leaf kantpatroon een  prachtig patroon. Voor Marlies  plaats ik hem nog een keer. Want zij gaat hem ook breien. Een hele klus. Vooral de rand die ruim 5.75 cm lang was en er  later apart aan gemaakt wordt. Deze sjaal is gebreid met Rowan kidsilk haze ( 6 bollen) Het blijven prachtige plaatjes. Echte dentelle, lace en kant patroon voor de liefhebbers van kantbreien.  Marlies veel succes ermee!

Tijd voor een glimlach....

Afbeelding
In ons drukke bestaan met alle drukte van de dag, de onverwachte verdrietige en mooie momenten in ons leven , die iedereen meemaakt, is het nu weer eens tijd om te lachen. Ook op het gebied van breiwerk, breipatronen, gebreidesjaals, stolas, het leren breien en sjaals op tijd online krijgen. Even niet serieus zijn. Maar genieten van de leuke dingen. Dat is zo belangrijk. Deze site vond gebreidesjaals : www. culy.nl   en ze vond het echt heel leuk!  Daar stonden bovenstaande te koop zijnde  eetbare en er levensecht uitziende marsepeinen ""mode cup cakes"". En ook onderstaande foto's laten zien dat mensen op allerlei gebied creatief zijn. Dus onder het breien van shawls, stolas of onder het soms zuchtend breien leren van een moeilijk breipatroon, kunnen we smullen van deze gemaakte speciale cakjes.  http://www.culy.nl/

Blauwe sjaal met ragfijn kantpatroon, echte lace dus geschikt voor feest of bruiloft.

Afbeelding
 Een inktblauwe, donkerblauwe stola, ragfijn breiwerk, kantwerk, echte lace. Geschikt voor een feest. Deze blauwe sjaal is geschikt voor feest of bruiloft. Het is een fijn kantpatroon en het garen is alpaca wol, maar dan ragfijn. Gebreidesjaals heeft deze sjaal gebreid voor dit doel, een feest of bruiloft. Het kantpatroon komt goed uit bij deze donkerblauwe kleur. Maten 45 x 175 cm. Prijs: zie verkoop pagina.

Gebreidesjaals heeft af :van Kauni wol uit Denemarken, sjaal, stola met veel kleuren, 100% wollen Kaunigaren, Haapsalu kantpatroon.

Afbeelding
http://www.kauni.com/   Deze wollen sjaal heeft vele vrolijke, in elkaar lopende kleuren. Gebreidesjaals heeft dit keer Kauni wol gebruikt. Dit 100% wollen Kaunigaren komt uit Denemarken. Geschikt als sjaal, stola en of omslagdoek, weer een gebreide sjaal van gebreidesjaals met een Haapsalu kantpatroon erin. ( 2 blaadjes voorstellend.) Deze sjaal met veel kleuren is online te koop. (informatie op mijn te koop pagina) En wilt u een sjaal laten breien, omdat u hem zelf niet wilt breien, neem gerust geheel vrijblijvend  contact op. Deze sjaal heeft een origineel Haapsalu patroon. Aan de randen een golvende rand. Dit breipatroon komt ook mooi uit met dunner garen. Deze wollen sjaal  is 100% Kauni wol en zeer warm. En de herfst komt al dichter bij en voor we het weer koud krijgen, kunnen we ons nog laten verwennen door de kleurenpracht die de natuur ons nu geeft.

Heirloom knitting, Sharon Miller en een heirloom, haakwerk, bloemen haken, een zeer oud werkstuk van gebreidesjaals ,gehaakte sprei met bloemen.

Afbeelding
Heirloom knitting van Sharon Miller, Shetland lace knitters pattern and workbook brengt me op een idee. Een erfstuk.....?? Ik denk dat het duidelijk is dat momenteel  vele vrouwen, van overal op de wereld surfen naar ander blogs en zo zien hoeveel wij, vrouwen ( ja mannen jullie ook ! )( http://www.astrosystems.nl/ ) enorm creatief en kunstig aan het werk zijn in hun vrije tijd. Sommigen hebben er hun beroep van gemaakt. Anderen vinden het gewoon leuk om over de mode te schrijven of over interieurs. Weer anderen voelen de behoefte zich zelf in 100 verschilende outfits te fotograveren.  Sommigen vertellen over hun fascinaties. Ook prachtige gedichtenblogs bestaan er. En over natuurfoto's maar niet te zwijgen. De prachtigste foto's en ontwerpen in blogs flitsen voor je ogen voorbij. De mooiste blogs over allerlei uiteenlopende onderwerpen zie je. Ik bewonder vooral diegenen die eindeloos geduld hebben en de prachtigste dingen maken.Waarvan je zegt bij de eerste oogopslag: waaau

Rode sjaal, gebreidesjaals heeft een lange rode das gebreid 2 meter lang.

Afbeelding
Tussen de bedrijven door breit gebreidesjaals ook graag eens wat eenvoudigers. een rode sjaal, rode das, gebreid met dikke wol en 2 meter lang. de breedte is uitgerekt: 30 cm en los hangend 20.cm. De lengte 2 meter. bij interesse zie verkoop pagina. de verhouding van het materiaal is wol/acryl.

Aade wol Estland, gebreidesjaals vindt oranje paddestoel, herfsttinten, dus breien naar de natuur.

Afbeelding
http://www.yarns.ee/   de website van Aade yarns in ESTLAND. Gebreidesjaals fietste gisteren naar het werk, met nog volop in haar gedachten de nieuw gekochte wol op de Dag van de wol in Oijen. Ineens werd haar oog getrokken naar een grasveldje langs een doodgewone straat in een doodgewone buurt: in het oude Osse centrum.Een enorme oranje paddestoel, zomaar midden in de stad. Wat doet die oranje paddestoel daar? En hoe is het mogelijk dat hij er nog opgerept staat? Hoewel het weer extreem vochtig is , vind je zoiets toch niet snel, midden in een woonwijk. 's Avonds na het werk, het was al bijna donker, met de camera teruggelopen. Eerst vond ik hem niet, dacht meteen, die zal wel omgeschopt zijn. Maar gelukkig na wat zoeken, was hij er weer. Samen met deze herfstkleuren en natuurlijke tinten van de Aade wol ( wol uit Estland) gekochte wolletjes popelt gebreide sjaals omslagdoek, stola of sjaal te gaan breien met deze prachtige warme herfstsfeer kleuren: warme natuurtinten. Echt een