Posts

Posts uit augustus, 2011 tonen

Nu een wol witte shawl, met kantpatroon, geen Drops of Rowan kidsilk haze maar binnenkort bij gebreidesjaals online te koop.

Afbeelding
Gebreide sjaals heeft nu eens niet het garen van Drops of Rowan, gebruikt, maar gewoon een wol mengsel met acryl. Heerlijk zacht en ook een  diep warme wolwitte kleur,  en w.s. gaat  dit een royale sjaal worden. Wol wit is uitermate geschikt als sjaal op feestkleding, of als u naar  een bruiloft moet. Hoewel ik zelf Rowan kidsilk haze en Drops echt prefereer, wordt deze sjaal /stola ook  wel weer een mooie aanwinst voor de komende herfstperiode. De wolwitte kleur past bij vele kleuren. Het kan heel mooi worden: Er gaan dan wel 6 bollen kidsilk haze in van Rowan. Wat ik merkte: Rowan kidsilk haze schrikt soms mensen af, daar  de prijs 13.50 per bol is. ( wol zijde mengsel.) Toch met dat mooie Rowan kidsilk haze kwaliteit doe je echt een goede  investering. En: Het blijft handwerk. Uren ben ik voor de klant aan  het werk. Weken lang. Materiaal van goede kwaliteit is belangrijk. En het is en blijft immers veel kostbaar , maar betaalbaar handwerk om kant en

Alpaca wollen sjaal, een warme wollen sjaal , Drops alpacawol : binnenkort online te koop.

Afbeelding
Alpaca wol is gewoon heerlijk warm, zalig zacht in het aanvoelen en het kriebelt niet. Daarom is gebreidesjaals weer een sjaal begonnen met drops alpaca: een mooie appelgroene kleur. Met dit keer het roosjespatroon er in verwerkt, waar ik enige dagen geleden een proefje van had laten zien. Een voordeel van Drops alpacawol  is dat er tientallen kleuren te koop zijn.  Binnenkort is deze warme wollen alpacawollen sjaal online te koop bij gebreidesjaals. De afmetingen volgen nog.

Drops kidsilk, grijze sjaal, met diamantpatroon.

Afbeelding
Deze lichtgrijze sjaal,stola, omslagdoek met een echt lace diamant kantpatroon is net af, met Drops kidsilk  kleur nr. 9 gebreid. Deze licht grijze stola heeft een doorlopende diamantpatroon. Er zit aan weerzijden een extra gebreide kanten rand aan de sjaal, wat het net wat sjiekers geeft. Dit is weer een van de vele kantpatronen die er zijn. Het is een zachte lichtgrijze kleur en natuurlijk de Drops wol zijde verhoudingen van 75% wol en 25% zijde. Voelt heerlijk licht en zacht aan.En toch warmte gevend.  Gebreidesjaals heeft hem nu online gezet want deze sjaal met afmetingen van 43 x140 cm is net  af. Bij interesse: zie verkoop pagina. of emailt u gerust met vragen.

Roos patroon ,nieuw kantpatroon, breien leren, gebreidesjaals heeft een nieuw kantpatroon geleerd.

Afbeelding
Voortdurend wil ik nieuwe patronen uitproberen. Breien blijft leren. Gebreidesjaals probeerde dit patroon uit: een roospatroon van L.Fisher.( rosepattern L.Fisher) Wat het voor een shawl wordt en welke kleur ? weet gebreidesjaals nog niet. En roospatroon is wel erg geschikt voor het kantbreiwerk van shawls. Enig advies is welkom. Als u wilt reageren, mag dit op de vraag: met welke kleur zal  ik de volgende shawl  gaan breien?

Nogmaals: le chale dentelle, kantsjaal, laceknitting shawl met Drops kidsilk kleur 12.

Afbeelding
Ik was niet geheel tevreden met het overbrengen van de kleur op mijn blog. Ieder computerscherm is anders merkte ik. Daarom deze shawl, chale, sjaal , dentelle, lace of kant, voor alle  Europese en buiten Europa levende volgers van mijn blog , wiens bijdragen ik enorm waardeer, heb ik nog een keer de laatste afgemaakte Drops kanten stola gefotografeerd. Het garen van Drops kidsilk nr 12. Het is in mijn ogen een hele mooie kleur voor de komende herfst. Op deze pagina ziet u de totale anabod in kleuren. Het prijsverschil met Rowan kidsilk haze garens is groot. Rowan heeft meer kleuren en Drops is betaalbaarder. zie voor verkrijgbare kleuren : http://www.garnstudio.com/ http://www.garnstudio.com/lang/nl/visgarn.php?garn=Kid-Silk en http://www.ribbels.nl/easyshopmaker/easyshopmaker_5.html    Rowan kidsilk haze. Ik adviseer dit: ga even naar ""Google afbeeldingen""en typ"b.v. in : Drops kidsilk 12, dan ziet u de k

Drops kidsilkgaren kleur 12 een shawl voor een feest of gewoon voor de warmte.

Afbeelding
Deze  dropsgaren kleur 12 sjaal, shawl of stola staat op de  paspop wat beter, dus snel de camera gepakt,  als even de zon zich laat zien. Deze stola afgemaakt aan de kust  in Frankrijk waar kant dentelle heet, en breien een ander woord voor tricoter is, met een mooi tulpkantpatroon / lace pattern komt goed uit bij dit garen van Drops. ( wol en zijde)  Dit is een van de vele stolas die gebreidesjaals te koop heeft. Geschikt voor  verschillende gelegenheden; een bruiloft of feest, of gewoon als luxe sjaal, omslagdoek. Voor andere stola's of shawls, kunt u mijn verkooppagina bekijken.Dit model kan ook in andere kleuren gemaakt worden en in andere , grotere formaten. Wilt u een ander kantpatroon, lacepattern, dan kijkt u op : lacepatterns. Boven in dit blog.  en een mooie apart gebreide kanten rand aan 2 kanten eraan gemaakt.

Drops kidsilk kleur 12, sjaal klaar met tulpenpatroon, kant of dentelle.

Afbeelding
Gebreidesjaals was dit weekend in de Cote d 'Opale, waar ze deze schelpen vond die goed bij de sjaal kleuren. De laatste hand aan deze sjaal werd daar gelegd en daarom heet de sjaal Cote dÓpale. Deze Dropskidsilk sjaal( kleur 12) heeft een soort van  tulpenpatroon, deze dentelle/kantpatroon breit voor een ervaren breister erg fijn. De aparte kantranden zijn er aangenaaid. De sjaal meet 44 x155cm. In de cote d 'Opale had ik maar 1 wolwinkel gezien, met heel ouderwets garen, kleuren roze en blauw enz... Dus dat maakte het gemakkelijk om door te lopen. Het woord dentelle heb ik wel aan mijn woordenschat van ""Mulo frans"" kunnen toevoegen. maten 44 x 155cm Bij interesse: Zie te koop pagina. 

Tulpenpatroon, binnenkort te koop bij gebreidesjaals Drops kidsilk kleur 12, herfst kantbreiwerksjaal met extra kanten rand.

Afbeelding
Binnenkort nieuwe herfst sjaals on line te koop bij gebreidesjaals. O.a.Drops kidsilk shawl kleur nummer 12, met extra kanten rand eraan. Deze kleur van Drops is een beetje leverkleurig, natuurlijk heeft Drops kidsilk garen weer een  mooie verhouding van 75 % mohair en 25 % zijde. Dit breipatroon en kantpatroon wordt tulpenpatoon genoemd. ""Tulipspattern in lace" Dit breipatroon breit lekker weg en met Drops kidsilk haze is dit straks weer een van de warme shawls, of stola's die gebreide sjaals maakt voor de herfst. Deze kantbreiwerksjaal heeft een extra rand eraan die apart gebreid wordt. Dit geeft net een wat sjieker effect. Deze sjaal is nog niet geblockt, foto's volgen later.

Alpaca shawls klaar , gebreid met de alpacawol van AlpacArt. Gebreid met wolwitte alpacawol en beige kleurige alpacawol; 2 warme wollen stola's,sjaals.

Afbeelding
Gebreidesjaals heeft de 2 wollen alpacashawls af, gebreid met alpacawol. Heerlijke warme wol, na het wassen wordt deze nog veel zachter. De alpaca's geven wel meer dan 20 soorten en kleuren wol.  Ik noem de positieve eigenschappen; Deze wol is zacht en irriteert niet. Het heeft een isolerende werking, 30 % warmer dan b.v.merinowol. Vier keer minder slijtgevoelig dan merinowol. Bevat geen vet. Het volume springt na indrukken steeds weer terug. Krimpt niet na wassen met een goed wol wasmiddel, en is lichter en zachter dan andere vezels. Twee verschillende breipatronen gebruikt en deze komen goed tot zijn recht met deze alpacawol. In verschillende maten kan gebreidesjaals deze breien en dan heb je met een bol extra ook een royale stola. Een wolwitte kleur sjaal of stola of wolwit als kleur of warm beige is een  kleur die overal bij kan En wat is straks fijner dan ,als het weer zo koud wordt als op de foto?...... ....... een alpacashawl

Gebreidesjaals vond Haapsalu wals, een leuk Youtube filmpje met prachtige Haapsalu shawls

Afbeelding
                                                      YOU TUBE FILMPJE met prachtige sjaals. Dit YOU TUBE  filmpje vond Gebreidesjaals  op  een Estlandse blogspot.com Ik wilde dit graag delen, met al diegenen die van mooie Haapsalu shawls houden. Onderstaande aanklikken voor bekijken van het filmpje. http://youtu.be/Bqd4RlkFNpI Deze sjaal heeft gebreidesjaals in opdracht gemaakt en zou zo in het filmpje van de Haapsalu shawls passen. Het is een hele grote shawl , stola  uit Victorian lace today. Gebreid met Rowan kidsilk haze.

Nieuw kantpatroon, dayflower genaamd, (ravelry.com) hiermee maakt gebreidesjaals binnenkort een blauwe wollen sjaal,stola.

Afbeelding
Nieuw kantpatroon,van ravelry.com wordt een blauwe wollen sjaal. Dit kantpatroon, heet Dayflower en komt van Ravelry.com. Dit lacepatroon /kantpatroon had ik al lang in de planning liggen en inmiddels kan ik dit toevoegen aan de kantpatronen, waarvan ik er verschillende van onder de knie heb.Deze blauwe wol wordt binnenkort een stola of shawl, sjaal. Dit is het leuke van lace/kantbreien, elk patroon is weer een verrassing. Gebreidesjaals gaat hier snel aan beginnen.

Alpaca shawls, alpaca stola van alpacawol, wolwitte alpaca breiwol van alpaca's dus van AlpacArt.

Afbeelding
Gebreidesjaals legt momenteel de laatste breihand aan de wolwitte alpacashawl. Deze heeft een ander brei, kantpatroon. Deze alpacawol kriebelt niet en is bovendien heerlijk warm. De ene  alpacashawl is klaar en de ander moet nog 60 cm langer worden en dan wordt hij geblockt. Alpaca breiwol heeft liefhebbers over de hele wereld. Als je googelt vind je veel informatie over deze fascinerende dieren. De eigenschappen van alpacawol: zacht, sterk, licht en vooral warm!. De dunnere garens geven net zo veel warmte dan een dikkere. Er zijn wel 20 natuurlijke kleuren verkrijgbaar. Alpacawol isoleert, en de garens zijn erg gewild.

Handgeverfde wol,handgebreide roestbruine shawl, stola met kantpatroon, merinowol laceshawl

Afbeelding
Van merinowol : handgeverfde wol , in een prachtige kaneelkleurige, diep roestbruine of diep oranje gekleurde  wol  is deze handgebreide lace shawl ,stola  gemaakt. Na 2 weken worstelen en hard door werken ( minimaal 4 uur per dag) heeft gebreidesjaals deze stola verwerkt. De maten zijn 53 x 184 cm ( ongeveer)  De stola is  af. Het patroon is  van M.Gibbons. Deze royale laceshawl heeft 3 verschillende kantpatronen. Handgeverfdewol is uniek en er zijn er natuurlijk niet al te veel exemplaren van. En zeker niet als iets handgebreid is. U kunt wel begrijpen dat deze handgeverfde merinowol wat kleur nuances vertoont. Immers het blijft mensenwerk en 100% handwerk. Deze roestbruine sjaal heeft  in mijn ogen een mooie warme kleur.En de kleine nuances geven de aparte sfeer aan deze sjaal, shawl,stola. Een handgeverfde ,merinowollen sjaal die ook met heel veel zorg door gebreidesjaals met de hand is gebreid. Oordeelt u zelf en kijkt u bij interesse op de verkoop pagina van deze site