Posts

Posts uit juni, 2011 tonen

proeflapje Victorian lace today , Myrtle leaf lace pattern. Jane Sowerby.

Afbeelding
Hier  alvast een klein opgespannen proeflapje van Victorian lace today . Myrtle leaf pattern. Dit kantpatroon staat in dit mooie boek vol prachtige fotos en kleurrijke shawls en is voor mij een echt leerproject. Deze sjaal zou  ik graag zelf houden. Het boek bevat zo veel mooie sjaals en stolas, als je die allemaal wilt gaan oefenen, kun je een hele tijd uit gaan trekken. Echt voor de liefhebber van lacepatterns en Victorian lace shawls. Menig kantpatroon stamt uit de periode van 1870 enz. w.s. komt in dit weekend  de sjaal, alvast zonder rand, op dit blog te staan. Dan wordt het vervolgd... en wens me maar  succes met de rand.........

Victorian lace today, het prachtige boek van Jane Sowerby, Rowan kidsilk haze ecru, nr 634, grote brede sjaal, Myrtle leafpattern.

Afbeelding
Victorian lace today, wel even studeren en uitpuzzelen hoe Jane Sowerby het in het prachtige boek bedoeld heeft. Inmiddels voor een grote brede sjaal met Myrtle leaf pattern al de nodige uurtjes uitzoekwerk gedaan. Het Myrtle leaf patroon is aan 2 kanten opletten en patroonlezen. Niet relaxed alleen links breiend terugtellend en controlerend breien dus. Het voordeel wel weer dat je meteen ziet, wat er fout is. De teruggaande toer heeft ook steeds 2samenbreien , die steken liggen er dan verdraaid op, en dat houdt de boel op. Links averechts samenbreien aan de achterkant van de lussen van de 2 steken, gaat langzamer, omdat je vooral moet blijven controleren of ze er allebei goed opzitten. Dan nog de rand, die me de nodige zorgen bezorgd. Ik ga het allemaal uitproberen. Ik hoop dat het goed afloopt. De Rowan kidsilk haze nr. 634, wol wit is in ieder gevaal erg mooi. 6 bollen liggen klaar om een grote brede sjaal te maken. Myrtle leaf proeflapje. Zo staat  de sjaal  

www.afstap.nl , de wolwinkel in Amsterdam, Rowan kidsilk haze garens geven mooie lace shawls.

Afbeelding
http://www.afstap.nl/ de wolwinkel van Amsterdam. Bent u toevallig een dagje in Amsterdam en bezoekt u dan het paleis op de Dam, de Nieuwe kerk  en alle mooie grachten, die daar achter liggen? En houdt u van breien en werken met wol? Dan is de winkel de afstap een goede keus en het ligt ook nog vlak bij de Dam. Het adres staat op hun website en daar ziet u ook welke mogelijkheden dat enthousiaste team en deze winkel daar voor u kan bieden. Ze hebben een grote keuze aan Rowan kidsilk haze garens, alle andere garens van Rowan en natuurlijk ook mooie andere merken. Daarnaast boeken en tijdschriften en men geeft ook cursussen en workshops. Ik was daar  een  paar jaar geleden en wist bij die enorme overweldigende hoeveelheid aan keuze ineens niet meer wat ik wilde. Maar ik vind het een prachtige winkel. Toevallig kwam ik weer met hen in contact en men vroeg mij wat te breien. Dus heeft u even tijd over, breng dan een bezoekje aan de Oude leliestraat en laat u verra

een you tube filmpje, hoe een sjaal te dragen.

http://youtu.be/6if41C_iE-M  gebreidesjaals vond dit op het internet, misschien vinden jullie dit ook interessant.

Cashmere sjaal, Jade Sapphire exotic yarns, cashmere wol en zijde , zo zacht.

Afbeelding
Zoals beloofd hier de sjaal van cashmere zijde mengsel van het merk  Jade sapphire exotic yarns. Deze sjaal is gemaakt op naalden 3,5 en het springleaves patroon komt er mooi in uit. De sjaal is erg zacht en behaaglijk. Zijde en cashmere een mooi mengsel. Deze sjaal gaat morgen naar iemand toe.

Cashmere wol, uit China, Mongolie, cashmere, zijde, Jade Sapphire exotic fibres

Afbeelding
Gebreidesjaals kreeg  de vraag iets te willen breien met een heerlijk zachte luxere soort van garen: cashmere en zijde. De verhouding 55% zijde en 45% cashmere. Dit garen is afkomstig van de cashmere geit. Deze levert slechts 500 gram wol per jaar en de wol wordt speciaal daarom zo duur. Het meeste wol van deze berggeiten komt uit verre  China en Mongolie. Deze garens zijn zo luxe omdat het zo speciaal van vezelstructuur is. Zo zacht en zo warm en toch ook weer heel  goed tegen de hitte beschermend. Dus isolerend. De cashmere geiten zijn daarom al eeuwenlang gewild om hun heerlijk zachte wol, soms nog specialer om de  ondervacht haren.  Als je cashmere mengt met zijde kunt u wel raden hoe behaaglijk het aanvoelt. De vezels van deze cashmere geiten zijn gemakkelijk tot draden te spinnen. Iedereen kent de Pashmina shawls. De echte zijn flink wat duurder dan al die synthetische namaaksels. Wie voor eerlijk en luxe materiaal wil gaan, geeft wat meer uit. Heb je geen berggeit in de buur

Witte katoenen shawl, sjaal,stola, geschikt voor feest, bruiloft, een mooi kantpatroon, echte lace van gebreidesjaals, voor u die allergisch is voor wol.

Afbeelding
Witte katoenen sjaal, voor feest of bruiloft of gewoon om te dragen bij..... Hieronder een witte katoenen sjaal, ik heb gewoon puur dun glazend haakgaren gebruikt. Het is een mooi kantpatroon, echte lace, van gebreidesjaals en de maten zijn 40 x 175 cm. Deze sjaal is echt geschikt voor een feest of bruiloftsfeest. Of gewoon te dragen op een mooie warme vakantieavond in een exotisch land, om even snel om te slaan. Dit kantpatroon is een heel geschikten mooi kantpatroon en breipatroon en geeft echte lace. Omdat er veel vraag is naar puur katoen, hier een voorbeeld van hoe een hele dunne katoenen draad ook een mooi kantpatroon geeft. En dan zijn de keuzes in verkrijgbare kleuren weer bijna onbeperkt. Dus bent u allergisch voor wol, dan kunt u toch een kantensjaal nemen. Voor meer informatie zie te koop pagina op dit blog. 

Zetor triangle gele shawl, stola, gebreidesjaals aan het werk met de kleur geel, gele linnen sjaal, omslagdoek, kantpatroon, lace

Afbeelding
Zetor stola, 3 hoek model. 240 steken of 320 of meer op de naald..... en in andere kleur: Een tijd geleden maakte ik voor een collega, deze omslagdoek. Een triangle, driehoek; een gele sjaal, shawl, omslagdoek, gemaakt van een hele dunne wollen draad. Het Zetor kantpatroon is eenvoudig te leren en vergt alleen maar geduld. Hoe groter de sjaal hoe meer steken en dat kan oplopen tot 340. Ik had er iets aan veranderd, zodat de sjaal niet exact het patroon volgde. Een geduldig werkje. Dat de kleur geel ook leuk kan zijn, zag ik toen ik oude fotos zat te herschikken. De kanten sjaal die ik nog wel te koop heb is langwerig van okergeel  l00 % innen . Die heeft een  ander lacepatroon. Ideaal voor de zomer.

Laceknitting, kantpatroon,wol en zijde in vele kleuren en een mooi kantpatroon , een goede combinatie.

Afbeelding
Drops en Rowan, vele kleuren en zo veel mooie kantpatronen te leren.

Drops kidsilk, oude roze sjaal, met leuk kantpatroon, lacepattern, roze sjaal gebreid door gebreidesjaals.

Afbeelding
Oud roze sjaal, zacht roze licht roze ...... Dat Drops kidsilk, wat goedkoper is , kan soms een goed alternatief zijn. De Rowan kidsilk haze variant  is immers al 13.25 euro per 25 gram bij  sommige webwinkels. Deze sjaal heb ik al een tijd geleden gemaakt en hij staat op de verkooppagina , elders op deze site. Deze kleur is een beetje oud roze, online te koop bij gebreidesjaals. U hoeft niet meer te breien, dat deed ik al voor u. Mijn schone dochter poseert hier mee en niet onverdienstelijk. En..... oh ja..... Deze sjaal is ook heerlijk zacht, want het heeft weer 75% mohair wol en 25 % zijde. En ook dit garen is  in verschillende kleuren te koop. Zoekt u nog een sjaal, stola of gewoon een shawl, dan is dit misschien iets voor u ? Mailt u mij gerust bij vragen.

Rowanyarns, Rowan en Drops, wol, het juiste kantpatroon, geeft een mooi breipatroon, een lacapattern om te kiezen voor een mooie sjaal.

Afbeelding
De laatste tijd ben ik in de ban van collages maken. Dit is een grote uitzoekerij, daar ik overal fotos van heb. Echter denk ik wel dat je een overzicht kunt maken en duidelijker over kunt komen. Hieronder wat kantpatronen. Van Rowan yarns of Drops, of gewoon van wol. De Rowan garens hebben de voorkeur , merk ik. De meeste mensen reageren enthousiast. Om te kiezen wordt het soms moeilijk, zoveel mooie kleuren zijn er. Gebreidesjaals is er druk mee. De verschillende kant en lacepatterns , wat is een mooi breipatroon voor een  mooie sjaal? Te veel keus maakt het ook soms nog moeilijker. Wat is het juiste kantpatroon voor  mooie Rowanyarns? Verder blijft gebreidesjaals toch oefenen om een nieuwe breipatroon , kantpatroon en  af en toe een moeilijker kantpatroon  aan het assortiment toe te voegen.

Rowan kidsilk haze, mist, gebreidesjaals weer klaar met opdracht, kanten gebreide sjaal op bestelling.

Afbeelding
Rowan kidsilk haze met de kleur mist, een prachtige kleur voor een kanten gebreide sjaal op bestelling. Deze gebreide kanten sjaal is gisteren de deur uitgegaan. De sjaal heeft het springleavespatroon en deze kanten sjaal heeft de maten 55 x170 cm. Dit kantpatroon is een patroon van grote blaadjes, dit breipatroon vergt wel enige concentratie. Deze stola is sierlijk en zeer geschikt voor een feest zoals een bruiloft. Deze kleur mist van Rowan kidsilk haze geeft dat de sjaal als een  wolk van luxe wol en zijde vermengt, iedere liefhebber enthousiast maakt. De klant heeft inmiddels al zodanig gereageerd!! De fans van Rowan kidsilk haze kunnen kiezen uit wel meer dan 30 kleuren. Bij de mooie breiwinkel ,de Afstap in Amsterdam kunt u ook alle kleuren Rowan kidsilk haze kopen. Combineert u gerust een bezoek aan de Dam en het Paleis op de Dam  met een kijkje in deze ruim gesorteerde winkel. 

Gebreidesjaals zal regelmatig haar openingspagina veranderen met een nieuwe gebreide sjaal, kantpatroon op gewenste maat, kantwerk, stola, shawl of gebreidesjaaltjes.

Hierboven ziet u een andere startpagina. Gebreidesjaals houdt van verandering en mooie fotos van kanten gebreide stolas of sjaals. Bovenstaande lila verkochte  sjaal kunt u nabestellen . Als er weer een gebreide sjaal af is, komt daar een mooie reportage van. Binnenkort kom ik met een nieuwe gebreide stola, gemaakt van Rowan kidsilk haze. Een prachtige kleur heeft deze shawl.Ook een prachtig kantpatroon. Dit kantpatroon heet Springleaves. De kleur van deze gebreide shawl/ sjaal is mist. Dus er wordt gewerkt aan sjaals, stolas en vooral aan gebreide sjaals. Handwerk, kantwerk zoals u van mij gewend bent. Op elke gewenste maat. Kijkt u rustig rond. Om de paar dagen is er wel iets nieuws te melden op het gebied van kantwerk en gebreide sjaals. Er wordt druk gewerkt om steeds met een nieuwe kantpatroon en mooie fotos te komen.

Gebreidesjaals en nieuwe kantpatronen, nieuwe breipatronen om kantbreiwerk en sjaals,stolas of omslagdoeken te kunnen maken.

Afbeelding
Deze laatste dagen heeft gebreidesjaals  nieuwe kantpatronen, breipatronen uitgeprobeerd. Immers om sjaals en stolas te kunnen maken, blijf je altijd op zoek ( kost ook veel tijd) om een werkbaar breipatroon te kunnen vinden. Daar het breiwerk en een kantpatroon/lacepatroon alle aandacht vergt moet je als het ware na verloop van tijd het patroon in je hoofd horen zingen . Dan pas weet je zeker dat het goed gaat. Het patroon boven aan de linkerkant is zeer geschikt voor een warme, royale sjaal van bijvoorbeeld alpacawol. De tulpen onderin, ook links  zijn heel goed mogelijk in een gracieuze , vrouwelijke sierlijke stola, geschikt voor een feest of misschien wel een bruiloft.

Alpaca boerderij Alpacart in Herpen heeft prachtige goedverzorgde alpacas en 100% eerlijke alpaca wol. In naturel kleuren.

Afbeelding
Laatst was ik  bij  Alpacaboerderij van  Ank  Zonneveld in Herpen op bezoek. Zij heeft daar prachtige , goedverzorgde dieren staan en omdat er een veulentje was geboren mocht ik komen kijken. Deze alpacas geven heerlijke zachte warme wol , 100 % eerlijke alpaca wol en zij verkoopt deze wol in 4 verschillende naturel kleuren. Gebreidesjaals heeft daar  wat gekocht en er natuurlijk mee gebreid  en  met nld. 4 ontstond dit proef patroontje.( hieronder) Het is mooie zwarte wol. Van alpaca wol is bekend dat het NIET kriebelt en de meeste warmte geeft. Dus houdt u van pure goede en warme wol dan moet u bij Ank Zonneveld zijn. Kunt u niet breien dat kunt u mij emailen. Ik ga in  overleg met u, om tot de juiste keuze te komen. Het is altijd belangrijk dat je ziet dat iemand goed voor zijn dieren is. En op deze boerderij kun je dit constateren. Een bevlogen eigenaresse die hard werkt. U weet dus waar u terecht kunt.  In Herpen bij Oss. Naast de wol verkoopt Ank ook alpac

Rowan kidsilk haze garen, kleur mist, een nieuwe sjaal, stola van gebreidesjaals, springleaves lace pattern, een handgebreid kantpatroon dat mooi breiwerk geeft.

Afbeelding
Zoals u ziet ligt hij hier opgespannen te drogen, een nieuwe handgebreide sjaal van het garen  Rowan kidsilk haze met de kleur mist. Met 3 bollen gebreid. De sjaal heeft het springleaves lace pattern, kantpatroon ,een lacepatroon die goed te doen is. Echter krijg je het leaves , blaadjes patroon aan de zijkant er gratis bij. In lichte vorm . Dat is eigenlijk wel erg leuk. Ik heb er een rand van 4 ribbelsteken naast gelegd. Breder maken vond ik niet mooi. Dat leidt af van het patroon. We zijn dus nog even achter de schermen aan het  kantbrei werk.  Fotos dichterbij  van dit breipatroon gemaakt , komen spoedig. De handgebreide sjaal, stola  is ongeveer 56 x 170 cm geworden.