Posts

Posts uit februari, 2011 tonen

Rowan kidsilk haze Drab.kleurnr. 588 The Print o wave pattern.(www.ravelry.com)

Afbeelding
De sjaal is af. Deze sjaal meet ongeveer 45 x 160 cm .Dus bepaald geen sjaaltje. Een lekkere royale omslagdoek. Oordeel zelf. Best een mooie kleur toch? Zoals altijd is het wollen/zijden garen van Rowan kidsilk haze, dus  heerlijk warm en zo zacht aanvoelend. Nog snel even de draadjes afhechten en dan kan hij naar mijn collega.

Een hele mooie sjaal!

Afbeelding
Op de website van ww.tillitomas.com vond ik deze sjaal. Mooi gefotografeerd. Maar het patroon klopt volgens mij niet. Altijd jammer.

Noro Sekku garen van www.wereldwol.nl: nieuw binnengekomen.

Afbeelding
Echt heel mooi luxe garen. De samenstelling is: 50% katoen, 17% wol en 16% zijde  en 17 % nylon. Ik popel om hier mee te gaan breien. Het voelt heel zacht en beslist niet kriebelig aan.

Schoppel lace wolle oranje met paarse kleuren.Even wennen, toch snel verkocht.

Afbeelding
of liever een licht blauwe kanten sjaal met Victoriaans patroon erin? Er is genoeg keuze voor ieders smaak. onder:Een grote bol, maar nu even geen wol.

Drops kidsilk, Rowan kidsilk, Filitaly lab , Austerman kidsilk,Zitron Filligran

Afbeelding
Kleuren zo mooi als de natuur ook heeft! Dat maakt de mens gelukkig. Wat ik zoal gemaakt heb, de afgelopen 2 jaar, als cadeaus voor vriendinnen, opdrachten en sjaals voor mezelf. De roze en grijze , bruine en witte zijn nog beschikbaar. deze wollen kanten sjaal is nog beschikbaar. licht grijze is nog te koop. Rowan kidsilk haze. 2 bollen gebruikt.     Ook geschikt voor een bruiloft, zacht roze wollen zijden sjaal. (Drops kidsilk garen) Roze is nog te koop. Deze sjaal was een geschenk voor Olga, die heel ver weg woont.     Zitron Filligran. Zwarte eenvoudige wollen draad    

Wil je er een? ik brei ze in 2 kleuren. Dus 1 nog te koop.

Afbeelding
Wat doe je als iemand twijfelt met gewenste  kleuren, dan brei je er 2,en dan hou je er 1 over. Een bruine lace sjaal Phileme patroon, Grof gebreid. bruin mohair. inmiddels verkocht voor info mail mij. ik heb deze wol nog.

Opdracht onder handen Rowan kidsilk kleur : Drab.

Afbeelding
Omdat er soms mensen zijn , die onder het :" oh wat mooi" ook vragen:" zeker op de breimachine gemaakt???""maak ik vandaag deze foto. Dit is een zachte mosgroene sjaal met het patroon van the Print o wave erin verwerkt. Een kleine verandering door mij erbij gemaakt. Deze sjaal is nog in het grijs en roze te koop.( prijzen van 2010) Zie verder in mijn blog.Ik verwacht dat deze sjaal over 2 weken af zal zijn. Daar ik ook nog andere bezigheden heb. Maar het is een plezier om deze sjaal te maken. Na het blocken/opspannen worden de kantpatronen nog duidelijker zichtbaar. Altijd weer leuk om die mooie verrassing na al dat werk te zien. Nu is het patroon nog wat inelkaar als het ware. Rowan kidsilk haze ( wol zijde ) kost 12.50 per bol van 25 gram. ( 2 bollen nodig voor afm. sjaal 50 x 155/160 ongeveer) Maar je hebt dan ook een hele mooie kwaliteit. Deze kleur gaat (is)er vermoedelijk uit. Want hij is niet meer 1,23 te vinden op sommige Rowan sites.jammer want h

Springleaves pattern gebreid in aubergine wol.Binnenkort te koop.

Afbeelding
Dit patroon breit prettig. Ik heb zelf een kleine verandering erin verwerkt.Deze sjaal is van mooie aubergine wol gebreid. Na het blocken zal ik hem opnieuw fotograferen. Eerst mag de sjaal een paar dagen drogen.

Katoenen kanten sjaal.

Afbeelding
Dat een sjaal gebreidt met glanskatoen (te koop in vele kleuren)  mooi uitkomt vond ik zelf ook. Het ligt eraan, welk materiaal  je gebruikt.Gelukkig zijn er ook tegenwoordig steeds meer soorten  goede kwaliteiten en diktes van draden  verkrijgbaar. Deze sjaal is nog beschikbaar en meet 45 x 160 cm.

Filitaly-lab Piura grijze kanten sjaal.

Afbeelding
Deze sjaal is gebreid met Filitaly Lab- Piura wol. Het garen bestaat uit 65 % Baby Alpaca 10% wol en 25 % polyamide. Het voelt heel zacht aan. Ook licht in het dragen. Wel even anders dan de kidsilk garen varianten. Maar het heeft een mooie kleur.

Het verhaal van nieuwe plannen, die wat sneller gaan: kollen.

Afbeelding
Diverse kollen te koop: zie te koop pagina op de startpagina van dit blog. Als u de fotos aan klikt worden ze groter. Als je altijd geconcentreerd bezig bent met patronen,tellen, controleren enz. is niets zo leuk dan als welkome afwisseling met dikkere pennen en dikkere wollen of acryl draad aan de slag te gaan. En dan weer op jacht naar mooie kleuren en kombinaties.Wat gaat het dan veel sneller dan de 40 uur arbeid aan het breien van een  kanten sjaal. Zelf heb ik 4 kollen gehouden omdat ze  heel functioneel zijn, je kunt ze op verschillende manieren dragen. Naar gelang dat ze groter zijn, heb je er een half vest aan/ of een kapuchon bij de onverwachte regenvlagen in ons Kikkerlandje. Hierbij  zie je alle mogelijkheden. Deze kol is ook nog te koop.Mijn email is vermeld  ook hier boven aan op startpagina( begin van blogpagina ) daar ziet u de: kollen te koop pagina.

Svetlana draagt hier een Drops kidsilk (wol zijden) sjaal.

Afbeelding
Een fotoshoot    Heeft u interesse email mij gerust voor vragen. zie mieke.ten.haaf@planet.nl Deze Drops kidsilk oudroze sjaal is ongeveer 30 x 180 cm. (EN: ook nog te koop voor de oude prijs) een hele vriendelijke prijs die ik vanaf de beginperiode hanteerde. Daar kunt u nog van profiteren tot 1.1.2012. Inmiddels vraagt gebreide sjaals iets meer voor 40 uur werk. 

Schoppel zauberball lace jeanskleur.

Afbeelding
Deze sjaal heeft alle tinten van de jeans kleur. Het was dan ook leuk om dit in opdracht te maken. Hij lijkt erg groot maar kan gewoon ook opgerold omgeslagen worden. Op de onderste foto ligt de sjaal enkele dagen geblockt (opgespannen) te drogen.

Gebreide kollen.

Afbeelding
  Deze felroze ,met zwarte strepen kol is echt een oppepper voor een wat saaier vest. PRIJZEN 22.50 euro   Omdat ik soms wel eens uitgekeken was op een eigen kleding kombinatie, maakte ik deze kollen. Op mijn braderieen stonden soms wel 20 mensen om me heen, om het te willen kopen. Deze zijn nog  tekoop.  ook handig om als kapuchon om te doen bij regen en kou. Voor de slankere types kun je het als half vest gebruiken, daar je hem naar beneden kunt trekken tot a.d ellebogen. Deze turquoise/groene kol is al verkocht. Van mohair, op vele manieren te dragen.

Victorian lace Today : Jane Sowerby

Afbeelding
Het kantbreien ontstond ook in Engeland. In het Victoriaanse tijdperk. (Ook andere landen) Omdat het  halen van het mooie hand kantwerk(dragen hiervan verhoogde de status) uit Frankrijk en Belgie  te kostbaar werd . En de mensen daarom zelf aan de slag gingen met de eerste simpele steken zoals omslag, 2 samenbreien.Toen de fabrieken verschenen en de textielindustrie oprukte konden niet alleen de rijkere dames met kant rondlopen maar ook de middenklasse. Rond die tijd werden de eerste patronen opgeschreven. Dit boek is een aanrader, voor wie er van houdt. Verkocht maar kan besteld worden. Dit is een eeuwenoud kant kantpatroon, daar wordt je wel even stil van als je dat beseft in het hier en nu van 2011. Ook in het interieur verschenen de kleedjes, kussens en attributen om de theeceremonie te verfraaien. De kanten sjaals werden meestal hun leven lang gedragen en werden erfstukken in een familie.Dit is een leuk patroontje wat zich verschillend uit naar gelang het materiaal waarmee je