Haapsalu shawls,haapsalu patronen, nupps en blaadjes in zwarte sjaal , kantpatroon, lace uit Estland.

Zwarte sjaal Haapsalu shawl lace patroon uit Estland.
Hier ziet u in het midden goed de"" leaves"" in de zwarte sjaal.

Shawl met Haapsalu  kantpatroon van blaadjes.

( alpacawol)
Nog beschikbaar. Bij interesse  kunt u mij emailen.


Gebreide sjaals is weg van Haapsalu kantpatronen. De shawls met eeuwenlange tradities in breien door vrouwen aan elkaar geleerd. De Haapsalu lace komt uit Estland. De patronen laten vaak bloemen en andere prachtige kantpatronen zien. Dit is echte lace en iedereen kent de nupps. Ik vind ze zelf lastig. Ik moet w.s. meer oefenen. Vooral aan de acherkant de nupps weer samenbreien vind ik te lang duren. Je steekt soms 5 x in voor je het goed allemaal op de rechter naald hebt. Jaja... ik weet het.... de ervaren kantbreisters zullen w.s. hier om lachen.

Ik heb w.s. te weinig tijd nog. Een opdracht afbreien gaat voor alles.
Zelfs nieuwe breinaalden op de draaibank maken om de opdracht te vervolmaken. ( de vaste  lezers van mijn blog snappen mij)

De Estlandse Haapsalu lace patronen hebben gelukkig ook gemakkelijke  varianten.

Want de meesten hebben in het midden een ander patroon en vergeet niet de extra rand.

Een hele leerschool heb je er aan. Uren en uren werk. Onderschat het niet.

Al eerder liet ik deze zwarte alpaca sjaal zien. Zelf vind ik hem best goed gelukt en het is een hele royale sjaal geworden en heerlijk warm. En.... hij kriebelt niet. De 100% Alpacawol staat daar voor garant.

Gebreidesjaals vind persoonlijk witte Haapsalu shawls ook mooi, en natuurlijk zou ze hem kunnen breien.

Maar....... kijkt u eens hier.

Waarom laat ik dit zien. Gebreidesjaals speelt momenteel veel met photobucket en kan dan allerlei kanten op ( het woord kant zit hier ook in !!)  met haar 1000en verzamelde  reis/fotos.

Gebreidesjaals heeft het erg druk en vond nu een snelle methode om te kijken hoe een Haapsalulace shawl/ sjaal in het zelfde patroon, maar in een andere kleur , dus in het wit eruit zou zien.  Grappig  en zo leuk om te doen.



en hier onder in zwart en wit...... cartoon versie.











Reacties

Hello Mieke
How intricate and stunnning. You do amaze me with your patience for making these kinds of creations. Very nice catching up with you again - I've been so busy recently. By the way I was pleased to hear you enjoyed the book by my husband.
Hoping you are well,
greetings from Greece!
Joan
Celeste zei…
Salut Mieke,

je ne sais pas pourquoi je n'arrivais pas à entrer dans votre blog,mais maintenant ça va et je passe vous saluer et admirer vos très jolis ouvrages.
Bon dimanche.Celeste

Populaire posts van deze blog

Handgebreide net echt gelijkende katten.

Dikke wollen kniekousen winter 21/2022.

UITVERKOOP, HOGE KORTING.

Hergebruik van wol, uithalen en opnieuw beginnen

Bruidsshawls, Orenburgse shawls, Bruidssjaals voor een ieder die een luxe,originele Orenburgse geitendons bruidssjaal wil op haar trouwdag!