Victorian lace Today : Jane Sowerby

Het kantbreien ontstond ook in Engeland. In het Victoriaanse tijdperk. (Ook andere landen) Omdat het  halen van het mooie hand kantwerk(dragen hiervan verhoogde de status) uit Frankrijk en Belgie  te kostbaar werd . En de mensen daarom zelf aan de slag gingen met de eerste simpele steken zoals omslag, 2 samenbreien.Toen de fabrieken verschenen en de textielindustrie oprukte konden niet alleen de rijkere dames met kant rondlopen maar ook de middenklasse. Rond die tijd werden de eerste patronen opgeschreven. Dit boek is een aanrader, voor wie er van houdt.





Verkocht maar kan besteld worden.Dit is een eeuwenoud kant kantpatroon, daar wordt je wel even stil van als je dat beseft in het hier en nu van 2011.
Ook in het interieur verschenen de kleedjes, kussens en attributen om de theeceremonie te verfraaien. De kanten sjaals werden meestal hun leven lang gedragen en werden erfstukken in een familie.Dit is een leuk patroontje wat zich verschillend uit naar gelang het materiaal waarmee je breit.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Handgebreide net echt gelijkende katten.

Dikke wollen kniekousen winter 21/2022.

UITVERKOOP, HOGE KORTING.

Hergebruik van wol, uithalen en opnieuw beginnen

Bruidsshawls, Orenburgse shawls, Bruidssjaals voor een ieder die een luxe,originele Orenburgse geitendons bruidssjaal wil op haar trouwdag!